Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης μετέβη για έλεγχο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών συνοδευόμενος από δύο πραγματογνώμονες του Πρωτοδικείου Αθηνών. Η αιφνιδιαστική έρευνα στα αρχεία της ΕΥΠ έγινε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μετά τις καταγγελίες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και άλλων προσώπων.

Ο έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων εκείνων που έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο από το λογισμικό predator.

Τα αποτελέσματα της επιτόπιας έρευνας του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο εκτιμάται ότι θα έχουν σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας, η οποία μετά και από αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως βαίνει προς ολοκλήρωση. Ήδη έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις αρχές των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη