search

ΚΟΣΜΟΣ

Στο φως τα ονόματα λίστας Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, πρίγκιπας Άντριου και Γούντι Άλεν ανάμεσα σε αυτά

Tα περίπου 150 ονόματα της λίστας θα δοθούν στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σταδιακά και ύστερα από έρευνα.

Στο φως τα ονόματα λίστας Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, πρίγκιπας Άντριου και Γούντι Άλεν ανάμεσα σε αυτά

Σύμφωνα με τον Independent, κάποια από τα ονόματα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Τζέφρι Έπσταϊν είναι επίσης – εκτός από τον Μπιλ Κλίντον – ο συγγραφέας Νόαμ Τσόμσκι, ο Γούντι Άλεν, ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, ο Στίβεν Χόκινγκ και πολλοί ακόμα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως τα περίπου 150 ονόματα της λίστας θα δοθούν στη δημοσιότητα από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σταδιακά και ύστερα από έρευνα.

Δείτε όλα τα έγγραφα εδώ.

Στην ουσία το δικαστήριο αποχαρακτήρισε τα ονόματα, που ως σήμερα ονομάζονταν ως Joe και Jane Doe και περιλαμβάνονται σε 40 απόρρητα έγγραφα, περίπου στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης (4.1.2023), και τα αμερικανικά ΜΜΕ εξετάζουν ενδελεχώς τις 943 σελίδες εγγράφων πριν προχωρήσουν στην δημοσίευση των ονομάτων.

Ανάμεσα στα ονόματα φιγουράρει αυτό του Μπιλ Κλίντον, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες ώρες. Στα έγγραφα αναφέρεται πως στον Κλίντον «αρέσουν τα μικρά»…

Εξάλλου, ο Κλίντον είχε εμπλακεί ξανά σε σεξουαλικό σκάνδαλο, καθώς είχε σχέση με την 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, Μόνικα Λεβίνσκι, ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον αναγνωρίστηκε από το AΒC News ως “John Doe 36” («δηλαδή ο “ανώνυμος 36″») και αναφέρεται σε περισσότερες από 50 από τις επεξεργασμένες καταθέσεις, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Κάποια ονόματα έγιναν γνωστά ήδη από το 2021 κατά τη διάρκεια της δίκης της Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδας του Έπσταϊν, η οποία καταδικάστηκε για σωματεμπορία και εκτίει ποινή κάθειρξης 20 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή. Τονίζεται δε ότι τα ονόματα των κατηγόρων που ήταν κάτω των 18 ετών θα παραμείνουν ανώνυμα.

Η εμπλοκή του πρίγκιπα Άντριου έχει γίνει γνωστή εδώ και καιρό. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν αναφορές της Johanna Sjoberg, η οποία έχει υποστηρίξει ότι ο πρίγκιπας Άντριου της έπιασε το στήθος ενώ καθόταν σε έναν καναπέ μέσα στο διαμέρισμα του Έπσταϊν στο Μανχάταν το 2001.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν τους ισχυρισμούς αυτούς ως «κατηγορηματικά αναληθείς».

Τα αμερικανικά μέσα διαρρέουν ότι ανάμεσα στα ονόματα βρίσκεται και αυτό του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του Steven Hawking.

Σημειώνεται πως ο Έπσταϊν αυτοκτόνησε το 2019 σε ηλικία 66 ετών μέσα στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη: