«Πολιτική απόφαση» του Eurogroup θα είναι η έγκριση του επόμενου γύρου μέτρων ελάφρυνσης του Ελληνικού χρέους χωρίς την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με αρμόδιο που ενημέρωσε τον Τύπο ενόψει της συνεδρίασης της προσεχούς Δευτέρας.  Η έναρξη των πλειστηριασμών αποτελεί θεωρητικά προαπαιτούμενο στο πλαίσιο της δέκατης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας, που θα δημοσιευθεί τον Μάιο και από την οποία θα κριθεί η έγκριση της επόμενης δόσης ελάφρυνσης του χρέους.

Στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας θα βρεθεί η ένατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία υιοθετήθηκε από την Κομισιόν στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι αναμένεται συναίνεση στο ότι η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, «ειδικά δεδομένων των δύσκολων συνθηκών της πανδημίας». Υπάρχουν, ωστόσο, όπως ανέφερε, πεδία όπου εντοπίζονται καθυστερήσεις ή υπαναχωρήσεις. Συγκεκριμένα, μίλησε για την ανάγκη ενεργοποίησης του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις πτωχεύσεις (και ειδικά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς), την αποτροπή της συσσώρευσης νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών, την απλοποίηση των κανόνων αδειοδότησης για τις επενδύσεις.

Κατά τα άλλα, οι υπουργοί Οικονομικών θα αναλύσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας σε συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, τα μέτρα δημοσιονομικής στήριξης που έχουν ληφθεί έως σήμερα (τα οποία, όπως είπε ο ίδιος αξιωματούχος, προς το παρόν είναι ο καλύτερος τόπος διασφάλισης της δημοσιονομικής βιωσιμότητας) και τις διάφορες πτυχές της ενίσχυσης του διεθνούς ρόλου του ευρώ, από την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων ώς την οικοδόμηση της ψηφιακής εκδοχής του κοινού νομίσματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.