Ένα πρόσωπο της Βορείου Ελλάδος από τα παλιά, που ενεπλάκη σε πλείστες όσες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, όπως για παράδειγμα τα εξοπλιστικά (TORM1) επί εποχής Άκη Τσοχατζόπουλου που προκάλεσαν και την προφυλάκιση του το 2012 καθώς και την πρωτόδικη καταδίκη φυλάκισης 13 ετών, φέρεται να διερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά από καταγγελίες 20 φυσικών προσώπων για απάτη ύψους 675.000 ευρώ τύπου πυραμίδας για εμπόριο ηλιέλαιου και απλών ορυκτών από την Ουκρανία και υποσχέσεις για επιστροφές εκατομμυρίων!
Τα εν λόγω φυσικά πρόσωπα έχουν απευθυνθεί επωνύμως στις Αρχές κατά του Γιώργου Σαχπατζίδη, της συζύγου του καθώς και 4 ακόμη εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση!
Για όποιον δεν θυμάται, ο Γιώργος Σαχπατζίδης εισέβαλε επιθετικά στην αγορά της Θεσσαλονίκης στις αρχές της δεκαετίας του 2.000, όταν και εξαγόρασε διά μέσω της εταιρίας Zilka της οποίας ήταν αντιπρόσωπος, μαζί με τον Τζων Ρήγα και τον Νίκο Ρεμαντά το εκδοτικό συγκρότημα «Βελλίδη» δηλαδή τις ιστορικές εφημερίδες ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΛΛ. ΒΟΡΡΑΣ και ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ!
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Σαχπατζίδης διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Μακεδονίας Θράκης, επί Μιχάλη Σάλλα!
Παράλληλα υπήρξε χρηματοδότης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς επίσημη εμπλοκή στη διοίκηση της, ενώ το όνομα του ενεπλάκη και στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, αλλά και της Siemens!
Τον Απρίλιο του 2012 συνελήφθη για την γνωστή υπόθεση των offshore, ενώ το 2015 το Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την αποφυλάκιση του για λόγους υγείας, με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγυήσεως!
Η Αρχή για το Ξέπλυμα, μετά τις σχετικές καταγγελίες και την διερεύνηση της υπόθεσης προχώρησε στην δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, της συζύγου του καθώς και των 4 φυσικών προσώπων που φέρονται αναμεμειγμένα στην φερόμενη απάτη τύπου πυραμίδας!
Διαβάστε ακόμη:
- Γιαν Κάρας: Ισχυρό το δεύτερο τρίμηνο του ΟΠΑΠ, σε τροχιά να πετύχουμε τον στόχο του 2025
- AKTOR: Υπερδιπλασιασμός EBITDA στα €65 εκατ. και αυξημένα κατά 46% τα καθαρά κέρδη
- Intralot: Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία λέει η Edison – Κλείστηκαν σημαντικά συμβόλαια
- Απευθείας ανάθεση 850.000 ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην PricewaterhouseCoopers (PwC)