Η υπόθεση του ναυλομεσίτη Αντώνη Μαργαρίτη συνεχίζει να απασχολεί τα ναυτιλιακά και πολιτικά παρασκήνια.
Το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ προχώρησε στην ακύρωση των εγγραφών πέντε εταιρειών που συνδέονται με τον Έλληνα, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκαν οι αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος του.
Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται και η Marant Shipping & Trading, το γραφείο που είχε ιδρύσει στην Αθήνα πριν από περίπου δέκα χρόνια.
Μαθαίνω ότι τον Έλληνα ναυλομεσίτη φέρεται να διερεύνησε και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με εντολή της Ουάσιγκτον προκειμένου να αποτυπώσει την επαγγελματική του πορεία.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της πρωτοφανούς κίνησης του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών να επιβάλει κυρώσεις πρωτίστως σε ναυλομεσίτη, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου.
Στο παρασκήνιο, η υπόθεση δημιουργεί ερωτήματα για το εύρος του δικτύου που φέρεται να είχε αναπτύξει ο Μαργαρίτης και για τις πιθανές επιπτώσεις σε συνεργασίες ή συμβάσεις με άλλους παίκτες της ναυτιλιακής αγοράς.
Το γεγονός ότι στο ίδιο πλέγμα εμπλέκονται περισσότερες εταιρείες ενισχύει την εικόνα ενός σοβαρού πλήγματος για τις δραστηριότητές του.