Οι μετοχές του ομίλου SoftBank σημείωσαν άλμα 5% αφού ο ιαπωνικός τεχνολογικός όμιλος δήλωσε ότι θα λάβει μετοχές στην telco T-Mobile αξίας περίπου 7,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων χωρίς επιπλέον κόστος.

Ο όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Masayoshi Son δήλωσε αργά την Τρίτη ότι είχε πει στην T-Mobile U.S. να εκδώσει 48,75 εκατομμύρια μετοχές σε κοινές μετοχές σε αυτήν, μετά την εκπλήρωση των όρων που τέθηκαν σε συμφωνία που συνήφθη ως μέρος της συγχώνευσης της Sprint και της T-Mobile της SoftBank των ΗΠΑ.

Η συναλλαγή ενισχύει τα εισηγμένα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιο της SoftBank, διπλασιάζοντας το μερίδιό της στην T-Mobile στις Η.Π.Α. στο 7,64% από 3,75% που είναι σήμερα, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή της εταιρείας σχεδιαστή chip Arm τον Σεπτέμβριο.

«Αυτό αυξάνει την αναλογία των εισηγμένων, μετρήσιμων ιδίων κεφαλαίων στον ισολογισμό (του Ομίλου SoftBank) και, ακόμη καλύτερα, τα ποσοστά των περιθωρίων ιδίων κεφαλαίων σε σχέση με το χρέος», έγραψε ο αναλυτής της Macquarie, Paul Golding, σε σημείωμα πελατών.

Ο Son υπήρξε κορυφαίος επενδυτής σε νεοσύστατες νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά υπέστη μια σειρά από ανατροπές, συμπεριλαμβανομένης της χρεοκοπίας της εταιρείας κοινής χρήσης γραφείων WeWork, η οποία ήταν κάποτε η πιο πολύτιμη startup στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της SoftBank έχουν κερδίσει μόνο περίπου 14%yoy μέχρι σήμερα, σε σύγκριση με σχεδόν 30% άνοδο του δείκτη αναφοράς. Σημειώνεται ότι ο όμιλος διαπραγματεύεται με έκπτωση περίπου 45,5% στην αξία των περιουσιακών του στοιχείων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Macquarie.

Η συναλλαγή της T-Mobile στις ΗΠΑ ανεβάζει το εσωτερικό ποσοστό απόδοσης της SoftBank για την επένδυσή της στην Sprint στο 25,5%.

Άλλα θετικά για την εταιρεία περιλαμβάνουν το πρόσφατο ράλι των μετοχών της Arm, το οποίο έκλεισε την Τρίτη περίπου 44% πάνω από την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς.

Διαβάστε ακόμη: