Εκτός από την υποκριτική, ο Στιβ ΜακΚουίν αγαπούσε ιδιαίτερα την δράση και ήθελε να ζει στα άκρα. Ήταν αυτό που λέμε junkie της αδρεναλίνης και λάτρης των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών. Η προσωπική του συλλογή αυτοκινήτων, περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ένα Ford GT40 , μια Porsche 917, μία Porsche 908 και την Ferrari 512 από την ταινία “Le Mans”, ενώ φημολογείται ότι είχε περισσότερες από 200 μοτοσικλέτες, μεταξύ των οποίων μια Husqvarna Viking 360 του 1968, η οποία πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσω του οίκου RM Sotheby’s.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο King of Cool είδε για πρώτη φορά την Husqvarna “Husky” να διασχίζει την πίστα κατά τη διάρκεια μιας σειράς αγώνων στη Νότια Καλιφόρνια το 1968. Ήταν αυτό που λέμε “έρωτας με την πρώτη ματιά” και ο ΜακΚουίν αποφάσισε αμέσως να την αγοράσει από τον διάσημο αναβάτη μοτοκρός, Bengt Åberg.

Αυτή είναι η πρώτη μοτοσικλέτα Husqvarna που αγόρασε και οδήγησε ο ΜακΚουίν, οπότε αντιπροσωπεύει μια σημαντική στιγμή στην ιστορία των μηχανοκίνητων αθλημάτων και της ποπ κουλτούρας γενικά. Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η πιο διάσημη μοτοσικλετα του είναι η Husqvarna 400 Cross του 1970 που οδήγησε στην ταινία “On Any Sunday”, η Husky που δημοπρατείται σε λίγες μέρες είναι αυτή που έκανε το όνομα του συνώνυμο με την μάρκα.

Ακόμα δεν υπάρχει καμία εκτίμηση, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλει κάποιος για να την αποκτήσει σίγουρα θα είναι 6ψήφιο, δεδομένου ότι η Husqvarna 400 Cross του 1970 κόστισε 230.500 δολάρια στην δημοπρασία του Bonhams το 2018.

Η δημοπρασία πρόκειται να λάβει χώρα στο Monterey της Καλιφόρνια στις 12-14 Αυγούστου.