Συνελήφθη ξανά ο παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης και αναμένεται να οδηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως παραβίασε μέρος των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί τον Οκτώβριο του 2021, όταν είχε αποφασιστεί η υπό όρους αποφυλάκισή του, κι ως εκ τούτου αποφασίστηκε με βούλευμα η προφυλάκισή του.

Εκτός της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ, ο Φουρθιώτης ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, όρο τον οποίο παραβίασε με αποτέλεσμα την αυτόματη έκδοση βουλεύματος για την επιστροφή του στη φυλακή.

Σε εκτέλεση του εντάλματος που εκδόθηκε μετά το βούλευμα που αποφασίζει την προφυλάκισή του, αυτή την ώρα ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται στην Ασφάλεια Αθηνών και με ενδιάμεση στάση τα δικαστήρια Αθηνών αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον παρουσιαστή μετά την αποφυλάκισή του είναι οι εξής:

  1. 30.000 ευρώ εγγύηση,
  2. υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα,
  3. απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
  4. απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Μένιος Φουρθιώτης: Η υπόθεση των στημένων επιθέσεων στο σπίτι του που τον «έστειλε» φυλακή

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε συλληφθεί και είχε οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού πέρυσι τον Απρίλιο, ύστερα από τις επιθέσεις σε βάρος του σπιτιού του στον Διόνυσο που είχε στήσει ο ίδιος!

Σε έρευνα που είχε γίνει, ταυτοποιήθηκε το DNA ενός από τους δύο συγκατηγορούμενούς του με γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο που εγκατέλειψαν οι δράστες, διαφεύγοντας από καταδίωξη της Αστυνομίας. Επίσης, το DNA ταυτοποιήθηκε με άτομο που συμμετείχε σε κυκλώματα εκβιαστών/μπράβων στον Πειραιά προ διετίας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης διώκεται για δύο κακουργήματα: Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση με διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία, καθώς και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία.

Μετά την παραβίαση του όρου αποφυλακίσεως και με την έκδοση του σχετικού βουλεύματος, ο Μένιος Φουρθιώτης πλέον αναμένεται να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Φουρθιώτης συνελήφθη ακόμη μία φορά, πριν περίπου δύο μήνες, μετά απο μήνυση που κατέθεσε συνεργάτης του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρεται τελικά και όχι στον Κορυδαλλό ο Μένιος Φουρθιώτης

Η αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό έγινε για λόγους ασφαλείας. Ο Μένιος Φουρθιώτης συνελήφθη το πρωί της Τρίτης λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του τον Οκτώβριο του 2021.

Μήπως ο Φουρθιώτης συνομιλεί μόνο με «σούργελα»;