Έπειτα από μισό χρόνο σχεδόν, αποφυλακίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης καθώς αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής με διάταξη του ανακριτή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον τηλεπαρουσιαστή έχουν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Παράλληλα, του επιβλήθηκε εγγύηση 30 χιλιάδων ευρώ.

Ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει αίτημα να βγει από τη φυλακή και τον Ιούνιο του 2021

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο του 2021 ο Μένιος Φουρθιώτης είχε κάνει προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του, η οποία τότε είχε απορριφθεί.

Στη φυλακή λοιπόν, θα παρέμενε ο Μένιος Φουρθιώτης μετά την άρνηση του δικαστικού Συμβουλίου να κάνει δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο παρουσιαστής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής του κράτησης, στην οποία προέβαλε μεταξύ άλλων και λόγους υγείας.

Έτσι, ο προσωρινά κρατούμενος παρουσιαστής παρέμεινε στη φυλακή όπου οδηγήθηκε το περασμένο Πάσχα μετά την απολογία του για την υπόθεση των σκηνοθετημένων επιθέσεων στο σπίτι του μετά την απόσυρση της φρουράς που του είχε διατεθεί.

Σημειώνεται πως το ίδιο διάστημα, είχε… διαρρεύσει και η φήμη πως ο παρουσιαστής επρόκειτο να κάνει εκπομπή μέσα από τη φυλακή, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Θυμίζουμε πως στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη είχε μιλήσει ο Μένιος Φουρθιώτης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αρχικά αναφερόμενος στις πληροφορίες που έκαναν λόγο ότι πήγε στο Δρομοκαΐτειο, ο Μένος Φουρθιώτης σημείωσε πως πήγε για εξετάσεις και όχι για να νοσηλευτεί. «Πήγα για εξετάσεις και όχι για να νοσηλευτώ καθώς πάσχω από ψυχογενή νευρική ανορεξία από το 2008. Έχασα 12 κιλά μέσα στη φυλακή και ζυγίζω 40 κιλά».

Ενώ στηνσυνέχεια συμπλήρωσε: «Ακολουθώ ειδική αγωγή και διατροφή για να αντιμετωπίζω το πρόβλημα. Ζήτησα ένα νερό από το νοσοκομείο και δεν μου το έδωσαν. Μου έδωσαν ένα μπουκαλάκι οι αστυνομικοί που με συνόδευαν. Ό,τι ακούγεται για εμένα και για τις… απαιτήσεις, δεν ισχύει και μπορείτε να ρωτήσετε».