Ο Μένιος Φουρθιώτης «έβαλε τα χεράκια του κι έβγαλε τα ματάκια του», όπως λέει και η παροιμία, αφού από χθες είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες βαρύτατων αδικημάτων. Από αυτά, τα δύο είναι κακουργήματα και τα υπόλοιπα πλημμελήματα.

Ο Μένιος Φουρθιώτης που είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική και είχε ετοιμάσει και το πολιτικό του γραφείο στο Μαρούσι, απασχόλησε ιδιαίτερα με την αστυνομική φρουρά που τον ακολουθούσε πιστά παντού. Όταν, με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αυτοί αποσύρθηκαν, τότε ο παρουσιαστής αποφάσισε να κάνει τα «αδύνατα, δυνατά» ώστε να αποδείξει ότι κινδυνεύει και χρειάζεται πίσω την φρουρά του.

Η επίθεση στο σπίτι του και η επίθεση στην ΕΛ.ΑΣ.

Το βράδυ της 16ης Απριλίου σημειώθηκαν πυρολοβολισμοί στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Από το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα πολλοί απόρησαν με το γεγονός ότι ο «δράστης» φαίνεται απλά να πυροβολεί στην πύλη του σπιτιού και να αποχωρεί. Την επόμενη ημέρα της επίθεσης, από το ίδιο όπλο δέχθηκαν σφαίρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που είχαν μεταβεί εκεί για να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι κάλυκες από τα καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περιστατικό των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή ταιριάζουν με εκείνους που εντοπίστηκαν κατά την ένοπλη συμπλοκή και καταδίωξη επιβατών μοτοσυκλέτας και αστυνομικών.

Με αυτά τα στοιχεία η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη και στη συνέχεια, στη σύλληψή του, μαζί με ακόμη δύο ποινικούς.

Μένιος Φουρθιώτης: Από την άνοδο...στην πτώση

«Ηθικός αυτουργός ο Μένιος Φουρθιώτης»

Εκτός από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στους κάλυκες, το γενετικό υλικό που βρέθηκε και τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα μεταξύ των κατηγορουμένων, οι ίδιοι οι φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων, αν και αρνούνται τις κατηγορίες, έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη στις επιθέσεις εναντίον της οικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ.Σ. κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν άνεργος και του είχε ζητήσει ο Γ.Π. να συμμετέχει στην φύλαξη του Φουρθιώτη μαζί του. Όσον αφορά τις κατηγορίες που του προσάπτονται, απάντησε ότι «για όλα έφταιγε ο Φουρθιώτης ο οποίος δεν είχε κάνει καλή συνεννόηση με τα άτομα στα οποία είχε αναθέσει να κάνουν αυτές τις πράξεις».

Ο Κώστας Βαξεβάνης και το «συμβόλαιο θανάτου»

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα. Ο δημοσιογράφος έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του μετέφερε πληροφορίες για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του, ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει σειρά περιστατικών, που όπως υποστηρίζει σχετίζονται και με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη αλλά και τα πυρά κατά αστυνομικών.

Στην συνέχεια, ο Μένιος Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη, καθώς όπως ανέφερε σε δήλωσή του «είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του».

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα

Πλέον, ο Μένιος Φουρθιώτης που χθες πέρασε το πρώτο του βράδυ στο κελί, αρνούμενος τη σίτιση υποστηρίζοντας ότι ακολουθεί συγκεκριμένο διαιτολόγιο, βαρύνεται με τα εξής αδικήματα:

  • Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα).
  • Ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση στην διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα).
  • Ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα).
  • Ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα).
  • Ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα).
  • Ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά.
  • Απόπειρα εκβίασης.
  • Ψευδής καταγγελία.
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.