Σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 19:00, θα ορκιστεί ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην ορκωμοσία, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για απομακρύνσεις στελεχών της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανάφερε χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η αντικατάσταση του κ. Βαρβιτσιώτη από τον κ. Στυλιανίδη είναι η μόνη που θα επέλθει στο κυβερνητικό σχήμα, ότι «μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, άρα αυτό σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι μια διαρκής διαδικασία», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Στο παρασκήνιο η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως γύρω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και την ανάληψη πολιτικών ευθυνών από την ηγεσία του, ενώ στο κάδρο μπαίνουν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, είτε για δηλώσεις τους, είτε για περιστατικά στον τομέα ευθύνης τους που ανέδειξαν παθογένειες στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού τους τελευταίους δύο μήνες.

Διαβάστε ακόμη: