Η υπόθεση Καλογρίτσα- Χούρι, της περίφημης συναλλαγής τριών (3) εκατομμυρίων ευρώ, η οποία προκάλεσε πολιτικό και επιχειρηματικό θόρυβο και έφθασε ακόμη και στο Ειδικό Δικαστήριο και καταγγέλθηκε ότι αφορούσε την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν παρέμβασης του τότε υπουργού Νίκου Παππά, ήρθε ξαφνικά στην Επιτροπή για το Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μάλιστα μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες η εν λόγω υπόθεση του γνωστού εργολάβου κ. Χρήστου Καλογρίτσα που αφορούσε αστική διαφορά τριών εκατομμυρίων ευρώ και δικαστική αντιδικία με τον περίφημο κατασκευαστικό όμιλο CCC της οικογένειας Χούρι, που έφυγε από τον καθημαγμένο Λίβανο και ήρθε στην Ελλάδα το 1976 δημιουργώντας έναν κατασκευαστικό κολοσσό με ετήσια έσοδα άνω των 7 δις. δολαρίων, φέρεται να έχει εξετασθεί εξονυχιστικά από την Αρχή για το ξέπλυμα και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως υπήρχε και σχετικό πόρισμα!

Η ανάδειξη της υπόθεσης και η συζήτηση της στην αρμόδια Επιτροπή έχει αδιαμφισβήτητα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι σχετικές αποφάσεις κατά πόσον θα τεθεί στο Αρχείο ή θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εμπεριέχουν και πολιτικό ενδιαφέρον σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η πολιτική αντιπαράθεση είναι έντονη και έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον δυο εκλογικές αναμετρήσεις!

Διαβάστε περισσότερα