Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επενδύσει περισσότερα από $100 εκατ. στο Controlled Thermal Resources της Καλιφόρνια, το πιο πρόσφατο στοίχημά της στον τομέα άμεσης εξόρυξης λιθίου (DLE). 

Η επένδυση της μητρικής Chrysler και Jeep που ανακοινώθηκε πρόσφατα έρχεται καθώς η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια και ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού των ΗΠΑ έχουν τροφοδοτήσει ανησυχίες ότι οι προμήθειες λιθίου και άλλων υλικών ενδέχεται να υπολείπονται των ισχυρών προβλέψεων για τη ζήτηση.

Οι τεχνολογίες DLE ποικίλλουν και παρ’ ότι βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, είναι σημαντικά υποσχόμενες όσον αφορά στην αύξηση της προσφοράς, στη μείωση του ESG αποτυπώματος του κλάδου και στη μείωση του κόστους.

Η Stellantis, η οποία είπε ότι ο μισός στόλος της θα είναι ηλεκτρικός μέχρι το 2030, συμφώνησε επίσης να τριπλασιάσει σχεδόν την ποσότητα λιθίου που θα αγοράσει από την Controlled Thermal, ενισχύοντας μια προηγούμενη παραγγελία σε 65.000 μετρικούς τόνους ετησίως για τουλάχιστον 10 χρόνια, ξεκινώντας από το 2027.

«Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και προχωρά πολύ προς την ανάπτυξη αυτού του βασικού έργου», δήλωσε ο CEO της Controlled Thermal, Rod Colwell, σε συνέντευξή του.

Διαβάστε ακόμη: