Ο κ. Πέτσας υπέγραψε νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους Δήμους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ). Από αυτά, τα 25 εκατ. ευρώ προς όλους τους Δήμους της χώρας, προορίζονται για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

Τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ αφορούν τους επτά νεοσύστατους Δήμους της χώρας, Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας, Ληξουρίου, Σάμης, Βελβεντού, Δυτικής Λέσβου και Δυτικής Σάμου.

Πρόκειται για την τρίτη –κατά σειρά– ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας, καθώς έχουν προηγηθεί επιπλέον δύο έκτακτες χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 282 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους και την ενίσχυση των σχολικών επιτροπών για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε –με έργα, όχι με λόγια– την αυτοδιοίκηση, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την ανθεκτικότητα αυτής απέναντι στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος, ώστε να υπηρετεί επαρκώς τον κοινωνικό και αναπτυξιακό της ρόλο.

Στα συνολικά 282 εκατ. ευρώ που είχαμε ήδη διαθέσει με διαδοχικές έκτακτες χρηματοδοτήσεις σε όλους τους Δήμους της χώρας, εξασφαλίζοντας τη θέρμανση όλων των παιδιών στα σχολεία της πατρίδας μας, προσθέτουμε σήμερα επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον αυτών, για πρώτη φορά, ενισχύονται με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ οι επτά νεοσυσταθέντες Δήμοι, προκειμένου να παρέχουν τις υπηρεσίες που απαιτούν οι δημότες και οι επισκέπτες τους. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί, για όσο διάστημα χρειασθεί, ώστε οι πολίτες –και ιδιαίτερα, οι πλέον ευάλωτοι– να λαμβάνουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες που χρειάζονται».

Διαβάστε ακόμη: