Κορυφαίο στέλεχος της Microsoft κατηγορείται ότι παρακολουθούσε στο γραφείο λεσβιακό πορνό με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail ο άνδρας, κατά τη διάρκεια που έβλεπε το εν λόγω βίντεο, θώπευε γυναίκες συναδέλφους του χωρίς να έχει τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τον 44χρονο Alex Kipman από το Σιάτλ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «golden boy» της Microsoft και φέρεται να έχει δεκάδες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο παρελθόν.

Ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, έχει δεσμευτεί ότι ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα δείξει καμιά ανοχή σε «ταλαντούχους σπασίκλες» και έτσι φαίνεται πως οι ημέρες του Kipman είναι μετρημένες μετά τις εν λόγω κατηγορίες.

Η εταιρεία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει ως τώρα τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πάντως ο Alex Kipman δεν ήταν ο μόνος θεατής! Το πορνό που παρακολουθούσε αντικατοπτρίστηκε σε οθόνες τηλεόρασης για να το δουν όλοι οι εργαζόμενοι!

Κορυφαίο στέλεχος της Microsoft έβλεπε λεσβιακό πορνό εικονικής πραγματικότητας και θώπευε συναδέλφους του

Σύμφωνα με το Insider, στο βίντεο εμφανίζονταν γυναίκες με ελάχιστα ρούχα που συμμετείχαν σε σεξουαλικές μαξιλαρομαχίες.

«Συνέβη στο γραφείο, μπροστά σε γυναίκες. Απίστευτα άβολο», είπε μια πηγή στο Insider.

Το πορνό εικονικής πραγματικότητας επιτρέπει στους θεατές να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε σκηνή σεξ.

Πολλοί υπάλληλοι έκαναν καταγγελίες εναντίον του Kipman για δεκάδες περιπτώσεις ανάρμοστης συμπεριφοράς πέρυσι, αλλά το στέλεχος – που ζει σε ένα σπίτι 7 εκατομμυρίων δολαρίων στο Σιάτλ – δεν έχει ακόμη τιμωρηθεί γι’ αυτό.

Πηγές σημειώνουν στο Business Insider ότι το εν λόγω βίντεο ήταν μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου οι υπάλληλοι της Microsoft έρχονταν αντιμέτωποι με λεκτική κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Παρά τις δεσμεύσεις του CEO το 2014, οι υπάλληλοι αναφέρουν πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν δει κάποια ουσιαστική διαφορά.

Οι γυναίκες στη Microsoft αποτελούν το 25% του προσωπικού. Μάλιστα μέχρι και το 2015 είχαν χαμηλότερους μισθούς σε σύγκριση με τους άντρες συναδέλφους τους και δεν έπαιρναν συχνά προαγωγές.