Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με θέματα εξωτερικής πολιτικής», είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το εάν θα επιβάλει, δηλαδή, κομματική πειθαρχία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ στη νομική πρόοδο».

Κασσελάκης: Ο Ανδρουλάκης κρατά στάση πολιτικής εκμετάλλευσης για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ότι στο θέμα της ψήφου ομοφύλων «δεν θα δέσει τα κορδόνια της ΝΔ». Μία άποψη που στηλίτευσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Αν η στάση Μητσοτάκη για αποχή, συνιστά πράξη δειλίας, η στάση Ανδρουλάκη είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Ερωτηθείς για το κάλεσμα το οποίο προανήγγειλε ότι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις ευρωεκλογές στις δημοκρατικές δυνάμεις , ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Ας πει πρώτα ο ίδιος τι θα κάνει έναντι του πρωθυπουργού ο οποίος τον έχει εκβιαζόμενο»παραπέμποντας στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού. «Ο προοδευτικός κόσμος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ως ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Δάνεισα 230.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο δάνειο που έκανε στο κόμμα, αποκάλυψε ότι ήταν ύψους 230.000 ευρώ. «Ας μιλήσουμε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Για το θέμα της σύγκλησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του στις Σπέτσες, επεσήμανε ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν έχει στενό κύκλο. Για το εάν κάποιος δεν παραβρεθεί είπε ότι το κατανοεί, ενώ σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει καθώς είναι πρώην πρωθυπουργός και ο στόχος είναι να μιλήσουν οι τομεάρχες.

Για το θέμα της πρότασης υπουργοποίησής του που ισχυρίστηκε ότι του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι ισχύει. Απέφυγε να απαντήσει το ποιο υπουργείο του προτάθηκε, λέγοντας ότι «αυτά είναι κουτσομπολιά».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα πάει στο στρατό. «Περιμένετε να μάθετε τα νέα από τον ναύαρχο Αποστολάκη, που χειρίζεται την υπόθεση» είπε χαμογελώντας.

Διαβάστε ακόμη: