Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιστροφή του από την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Κασσελάκης -τον οποίο η κάμερα έπιασε να περπατά μαζί με τον σύντροφό του, Τάιλερ, και τη σκυλίτσα τους, Φάρλι– αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, στο μήνυμα που αποκόμισε από την παρουσία του στις ΗΠΑ, ενώ επιτέθηκε και στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αυτιά.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο «θαύμα» στη βάπτισή του που ανέφερε κατά τη συζήτησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, το οποίο σχολιάστηκε έντονα ακόμη και από πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου.

Για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ

«Η ομογένεια αναγνωρίζει σε εμένα ένα παιδί της. Τα παράπονα είναι μεγάλα για τις καθυστερήσεις από τα προξενεία. Για ένα διαβατήριο περιμένουν έξι μήνες. Υπάρχει ένα άτομο στο προξενείο εκεί για τέσσερις πολιτείες. Έχει ενοχλήσει πολύ τους ομογενείς το σχόλιο του πρωθυπουργού περί εισαγόμενου πρωθυπουργού γιατί αισθάνονται και οι ίδιοι ότι το μόνο που θέλουν είναι οι ψήφοι τους», ανέφερε αρχικά

Για τις δηλώσεις του Γιώργου Αυτιά ότι όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ ανέφερε: «Νομίζω ότι ο Γιώργος Αυτιάς είναι πολύ καλός στο να παρουσιάζει μια εικόνα λαϊκίστικα. Εάν παρακολουθήσει κανείς βίντεο από την παρέλαση και την ομιλία μου, θα καταλάβει κανείς ότι η σχέση που έχω με την ομογένεια είναι βαθιά και γνωρίζουν ότι μπορούμε να φέρουμε μια αλλαγή στην Ελλάδα. Και οι ίδιοι θεωρούν ότι πολλές φορές το σύστημα τους θεωρεί είτε χρήματα, είτε ψήφους. Υπάρχει ένα νέο μοντέλο που πρέπει να καλλιεργηθεί».

Για το «θαύμα»

Αναφερόμενος στο περιβόητο θαύμα στη βάφτισή του, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Το υπεραναλύετε. Νομίζω ότι το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί στα πόδια του και έχει αναστηθεί μετά από όσα έχει περάσει τους τελευταίους μήνες, τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό. Για το πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, το πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμά μας. Ότι είμαστε εδώ να φέρουμε πρόοδο στην Ελλάδα με σεβασμό προς όλους τους συμπολίτες μας. Το είπα αυτό διότι υπήρχε μια εικόνα του Αγίου Ιακώβου στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου και πριν, αυτό που δεν έδειξε ίσως η κάμερά σας, και ο Αρχιεπίσκοπος μου είπε ότι ο Άγιος Ιάκωβος ήταν ο πνευματικός του, ο μέντοράς του και πως είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του. Γι’ αυτό έγινε αυτός ο διάλογος. Και στο τέλος της ημέρας είναι κάτι που ζεσταίνει την καρδιά μου ότι υπάρχει ένα δεσμός με ένα πρόσφατο Άγιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζω την πολιτική στάση τη δική μου ή του κόμματος. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Έχω μιλήσει από τον Αύγουστο για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους».

Για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές είχε έντονο το στοιχείο του lifestyle, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Τους απαντάω ότι είναι η πρώτη διαδικασία στην ιστορία της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες που ένα κόμμα, η αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνει το λαό να επιλέξει το ψηφοδέλτιό του. Δεν φοβάμαι την κρίση του κόσμου. Την εμπιστεύομαι. Δόθηκε η ευκαιρία στους υποψηφίους να παρουσιάσουν τον εαυτό τους, βοήθησα και εγώ όσο μπορούσα με την παρουσία μου στην Αττική να έχουν όλοι μια ευκαιρία. Σέβομαι την κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Και ξέρετε και κάτι. Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και κάτι να πουν. Κανείς δεν είναι τυχαία εκεί που είναι και όλοι θα πρέπει να αποδείξουν εάν αξίζουν τη θέση στις Βρυξέλλες που διεκδικούν».

Εάν θα υπάρξει κάποια έκπληξη στους 5 ακόμη υποψηφίους που θα ανακοινώσει ο ίδιος απάντησε μεταξύ άλλων: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το μήνυμα του ψηφοδελτίου είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ένα μήνυμα ανανέωσης και ένα μήνυμα ότι μια νέα φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα που θα κάνουν αυτή τη χώρα, μια χώρα της προόδου και την Ευρώπη μια Ένωση της προόδου και όχι μια Ένωση λιτότητας και ρατσισμού με μισές και κακές λύσεις στο προσφυγικό. Ο δικός μου ρόλος είναι να αναδείξω αυτά τα λαμπρά μυαλά της χώρας. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας θα επιλέξει το εάν θέλει μια λαϊκίστικη στρατηγική της ΝΔ που τσεκάρει κουτάκια από ακροδεξιά celebrites ή εάν θέλει μια ομάδα από επαγγελματίες, ανθρώπους της κοινωνίας».

«Οι μεν έχουν ακολουθήσει μια διαδικασία που προσπαθούν από διάφορες ομάδες να αντλήσουν με παλιομοδίτικους τρόπους και εμείς χτίζουμε μια ομάδα που θα αλλάξει τον τόπο. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Να ξέρετε όλοι σας ότι δεν είναι η ΝΔ που μπορεί στην Ευρώπη να διεκδικήσει το περισσότερο όφελος για τα συμφέροντα της Ελλάδας. Εάν ήταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε καταδικαστεί από το Ευρωκοινοβούλιο, ούτε θα είχε την ευρωπαϊκή εισαγγελία να προσπαθεί να βρει τρόπο να αντλήσει πληροφορίες για τα Τέμπη. Αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ”ψηφίστε με για να μπορεί η ΝΔ να διεκδικήσει περισσότερα για την Ελλάδα” είναι κυριολεκτικά αντιφατικό με αυτά τα οποία έχει κρίνει η Ευρώπη για την Ελλάδα. Εάν θέλει ο πολίτης ένα κόμμα που θα διεκδικήσει τα περισσότερα για την Ελλάδα, αυτό ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είμαστε πρωτίστως φιλοευρωπαιστές».

Διαβάστε ακόμη: