Στην Ερμιόνη, ανάμεσα σε ελαιώνες και τα γαλάζια νερά των κόλπων της Πετροθάλασσας, ξεκινά η υλοποίηση μιας από τις πιο φιλόδοξες τουριστικές επενδύσεις που έχει γνωρίσει ποτέ η Πελοπόννησος μετά το πράσινο φως που άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το όνομα αυτής Scarlet Beach. Με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ και στρατηγικό σχεδιασμό που παντρεύει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα, το νέο εγχείρημα του σεΐχη Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν φέρνει αέρα διεθνών προδιαγραφών στην Ερμιόνη, αλλάζοντας τα δεδομένα της περιοχής.
Το πολυτελές τουριστικό συγκρότημα θα ανεγερθεί επί της δημόσιας οδού Πόρτο Χέλι – Ερμιόνη (βόρεια του όρμου Κρανιδίου). Κύριο χαρακτηριστικό της έκτασης είναι οι αλλεπάλληλοι μικροί κολπίσκοι, βόρεια της νησίδας Πετροθάλασσα, μέσα στους οποίους «καταλήγει μια σειρά μικρών ρεμάτων». Από τον οικισμό της Ερμιόνης απέχει 8 χλμ. και από το Πόρτο Χέλι 9,5 χλμ.
Η επένδυση στην Ερμιόνη χρηματοδοτείται από σχήμα συμφερόντων της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το διοικητικό συμβούλιο της Scarlet Beach Α.Ε. συνδέεται με την International Holding Company, του επενδυτικού βραχίονα της βασιλικής οικογένειας του Εμιράτου, πρόεδρος της οποίας είναι ο σεΐχης Ταχνούν μπιν Ζαγέντ αλ Ναϊάν.
Ενα καταφύγιο βιώσιμης πολυτέλειας
Το «Scarlet Beach» δεν είναι απλώς ένα ακόμα τουριστικό συγκρότημα. Είναι ένα πρότυπο βιώσιμου τουρισμού, σχεδιασμένο για να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και να προωθεί τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης. Η επένδυση καλύπτει μια έκταση 217.518 τ.μ., με ποσοστό κάλυψης μόλις 12%, και δόμηση σύμφωνα με αυστηρές περιβαλλοντικές προδιαγραφές.


Στην καρδιά του σχεδίου βρίσκεται ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 121 δωματίων με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση (nZEB), στο οποίο η κυκλοφορία εσωτερικά θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα οχήματα. Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή 15 πολυτελών κατοικιών, εκ των οποίων οι 9 θα λειτουργούν ως branded residences και οι υπόλοιπες 6 ως ιδιωτικές βίλες.
Οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 40% της συνολικής δόμησης, δηλαδή τα 10.440 τ.μ., ενώ στα δώματα και τις στέγες των κτιρίων επιτρέπεται, πέραν του μεγίστου ύψους, η ανάπτυξη φυτών που δεν μπορεί όμως να υπερβαίνουν σε ύψος τα 65 εκ. Η ελάχιστη απόσταση των κτιρίων από τη γραμμή του αιγιαλού καθορίζεται στα 50 μέτρα για τα αμιγώς τουριστικά κτίρια και στα 30 μέτρα για τις κατοικίες του σύνθετου τουριστικού καταλύματος.
Αυτάρκεια και σεβασμός στο περιβάλλον
Στο επίκεντρο της επένδυσης βρίσκεται η περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Προβλέπεται η δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης και εγκαταστάσεων επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς, περιορίζοντας σημαντικά την κατανάλωση φυσικών πόρων.
Επιπλέον, θα κατασκευαστεί καταφύγιο τουριστικών σκαφών με μαρίνες και αγκυροβόλια, ενισχύοντας τον θαλάσσιο τουρισμό και καθιστώντας την Πετροθάλασσα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του yachting.
Η λειτουργία του «Scarlet Beach» αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 320 εποχικές θέσεις εργασίας για 7 μήνες (από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο κάθε έτους), ενώ προβλέπεται και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη συντήρηση, φύλαξη και τεχνική υποστήριξη των κτιριακών και γηπεδικών εγκαταστάσεων. Η επένδυση δίνει έμφαση στην τοπική ανάπτυξη, επιδιώκοντας τη διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα, την τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμό της περιοχής.
Διαβάστε ακόμη:
- Χατζηδάκης: Τον Σεπτέμβριο έρχονται νέα μέτρα στήριξης για τη μεσαία τάξη
- Πώς η Μελάνια «έσωσε» τον Τραμπ στην κηδεία του Πάπα – Οι τέσσερις λέξεις που του είπε
- Ελληνικό ακτινίδιο: Πρωταθλητής στις εξαγωγές και «βασιλιάς» στις διεθνείς αγορές
- Δημογραφικό πρόβλημα: Μείωση πληθυσμού κατά 1,5 εκατομμύριο έως το 2050 στην Ελλάδα