Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για το πέρασμά του από την πολιτική, τον καρκίνο, αλλά και τη γνωριμία του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο δημοσιογράφος είπε για την περιπέτεια με την υγεία του:

«Είμαι καλά. Με τον καρκίνο δεν ξεμπερδεύεις. Είναι μια συνεχής προσπάθεια. Είναι μια συνεχής μάχη. Είχα την υποχρέωση τότε να μιλήσω γιατί ήμουν πολιτικός αρχηγός. Δεν μπορούσε να είναι κρυφό. Στην Αμερική απαγορεύεται, ο ιατρικός σου φάκελος είναι ανοιχτός. Μετά την περιπέτεια αυτή αγάπησα λίγο παραπάνω τη ζωή που πάντα την αγαπούσα και φοβήθηκα λίγο παραπάνω το τέλος που πάντα το φοβάμαι. Όταν προσεγγίζεις τα χειρουργικά κρεβάτια προφανώς φοβάσαι λίγο παραπάνω, αλλά όταν επιστρέφεις από αυτή την περιπέτεια είναι υπέρ σου».

Όσο για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «Είχα γνωρίσει τον Κασσελάκη αρχές Μαΐου όταν κάναμε ένα podcast για τις εκλογές. Ένα παιδί από την Αμερική που είχε μια στέρεη ακαδημαϊκή βάση αλλά ήταν σαφές ότι ήξερε πολύ λίγα πράγματα για την Ελλάδα, ήταν ένας επισκέπτης της χώρας. Αλλά από τότε μου είχε πει ότι όσα δεν ξέρω θα τα μάθω γρήγορα. Και αποδεικνύεται και από την καμπάνια που έκανε, ότι είναι ένας από τους “σπασίκλες” της γνώσης, δηλαδή ότι κάθεται, μελετά και μαθαίνει».

Ακόμη, αναφέρθηκε στους «Πρωταγωνιστές»και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στα γυρίσματα τα οποία πραγματοποίησε στις φυλακές ανηλίκων.

«Είχα τρομερό άγχος, τι πρέπει να πω, ναι μεν να μην προδώσω τα παιδιά στη φυλακή μια και ήταν ανήλικα, αλλά από την άλλη να δώσω και μερικά μαθήματα στα παιδιά που ακούν απ’ έξω» δήλωσε.

Τέλος, για την ενασχόλησή του με την πολιτική, ανέφερε ότι: «Και ο τρόπος που μπήκα και ο τρόπος που βγήκα από την πολιτική ήταν λίγο πρωτότυπος και μη αναμενόμενος. Δεν είχα σκοπό να μείνω στην πολιτική για να παίξω ένα πολιτικό ρόλο. Ήθελα να πω μια δική μου πρόταση, την είπα. Όσο αυτή η πρόταση ακουγόταν ήμουν εκεί, όταν έπαψε να ακούγεται έφυγα. Αυτό είναι το τίμιο».

Διαβάστε ακόμη: