Σειρά επαφών έχει τις τελευταίες μέρες με παραγωγικούς φορείς ου νομού ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και πρώηνς υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και Οικονομίας.

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, επισκέφθηκε με τις συνυποψήφιες μου Μάγκυ Αρσενίδη, Βάλια Βαγιωνάκη και Κατερίνα Μανιμανάκη την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων, όπου ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Παυλάκης και τα μέλη του Δ.Σ. μας παρουσίασαν τα θέματα που απασχολούν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Αργότερα επισκεφθήκαμε τον Συνεταιρισμό Παραγωγών – Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων «Γαία» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Χανίων, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Χανίων, αλλά και δυναμικές επιχειρήσεις του πρωτογενούς κλάδου, όπως η Kreta Food, όπου και συζητήσαν με τις διοικήσεις και μέλη τους, για τη δυναμική της βιολογικής γεωργίας στα Χανιά και παγκόσμια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα μεγάλα θέματα του αγροτικού κόσμους, τις ελλείψεις εργατών γης, τα κόστη παραγωγής, τη διείσδυση σε ξένες αγορές.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Σταθάκης, στις επαφές αυτές, υπογράμμισε την ανάγκη για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της εγχώριας παραγωγικής βάσης. ΠΕριέγραψε, βασικές δράσεις που προτείνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το success story της κυβέρνησης για την οικονομία “χωλαίνει” καθώς πέρα από τη “φανταχτερή” βιτρίνα, που καλλιεργεί υπάρχουν δομικά ζητήματα, όπως το εμπορικό έλλειμμα, που έχει εκτοξευθεί και πυροδοτεί νέο κύκλο ιδιωτικού και δημόσιου δανεισμού. Επίσης εστίασε σε “ανέγγιχτες” παθογένειες που η Ν.Δ. δε θέλησε να “πειράξει”, όπως το χωροταξικό και τη δικαιοσύνη, ζητήματα “κομβικά” για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.