search

AREA 51

«Στάσου μύγδαλα»: Ο «Βοσκός» σε ρόλο Βόγλη και η «παρουσιάστρια» ως νέα Ανν Λόμπεργκ – Ένας αγνός και άδολος έρωτας την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος

Σήμερα υπάρχει «Βοσκός» που τρέχει πίσω από μια όμορφη κοπέλα, όχι Αγγλίδα, ούτε τουρίστρια, αλλά «παρουσιάστρια» προσφέροντας κάτι από την δική του φτώχεια, μια θέση ψηλά, στην λίστα …της καρδιάς του!

«Στάσου μύγδαλα»: Ο «Βοσκός» σε ρόλο Βόγλη και η «παρουσιάστρια» ως νέα Ανν Λόμπεργκ – Ένας αγνός και άδολος έρωτας την ώρα που ανατέλλει ο ήλιος

Τα «Κορίτσια στον ήλιο» είναι μια αισθηματική ταινία ελληνικής παραγωγής του 1968, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Βόγλη, την Ανν Λόμπεργκ, τον Βαγγέλη Καζάν και την Μιράντα Μυράτ!

Πρόκειται για μια ελληνική ταινία που άφησε εποχή.

Τότε που ο έρωτας βρισκόταν στο απόγειο της αθωότητας του!

Όταν ένας φτωχός Βοσκός και μια Αγγλίδα τουρίστρια μπορούσαν να ερωτευθούν με τα μάτια όσο κι αν η γλώσσα τους δυσκόλευε να συνεννοηθούν!

Η περίφημη ατάκα του Γιάννη Βόγλη «Στάσου Μύγδαλα» που έμεινε στην ιστορία, απεικόνιζε την αγνή πρόθεση του Βοσκού να προσφέρει κάτι από την φτώχεια του στην Αγγλίδα τουρίστρια με το αγγελικό πρόσωπο που ερωτεύθηκε με μια ματιά.

Τα λίγα μύγδαλα που θέλησε να της προσφέρει έκαναν την ξένη τουρίστρια να φοβηθεί και να αρχίσει να τρέχει με τον Βοσκό Βόγλη πίσω της να την κυνηγάει φωνάζοντας «Στάσου Μύγδαλα»!

Μια ενέργεια που τον οδήγησε στη φυλακή κατηγορούμενο για απόπειρα βιασμού!

Η υπέροχη αυτή ταινία, που κρύβει άδολα συναισθήματα και αναδεικνύει τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο ενός ακαλλιέργητου και μπρουτάλ βοσκού, που η όμορφη Αγγλίδα δεν μπορούσε να καταλάβει τι της έλεγε, τις αγνές προθέσεις του, μην νομίζετε ότι δεν βρίσκει χώρο να αναδειχθεί και να αποτυπωθεί στην εποχή μας μέσα από μια νέα έκφανση και σύγχρονες συμπεριφορές!

Και όμως, υπάρχει και σήμερα «Βοσκός» που τρέχει πίσω από μια όμορφη κοπέλα, όχι Αγγλίδα, ούτε τουρίστρια, αλλά «παρουσιάστρια» φωνάζοντας «Στάσου μύγδαλα», προσφέροντας κάτι από την δική του φτώχεια, μια θέση ψηλά, στην λίστα …της καρδιάς του!

Δεν ξέρω αν ακούνε μαζί και το περίφημο «Ένα πρωινό» του Σταύρου Ξαρχάκου που τραγούδησε η Μαρία Δημητριάδη και αποτέλεσε και το soundtrack της ρομαντικής ταινίας, εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι ο «Βοσκός» παρά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από την τραχιά εμφάνιση του και τον ακαταλαβίστικο λόγο του, τρέφει αγνές προθέσεις και όπως ο Γιάννης Βόγλης στα «Κορίτσια στον Ήλιο» τρέχει πίσω από το όμορφο κορίτσι, όχι για να το …δείρει ή το …βιάσει, αλλά για να του εκφράσει τον έρωτα στην πιο αγνή μορφή!

«Ένα πρωινό», την ώρα που ανατέλλει ο Ήλιος…

Διαβάστε ακόμη: