Σε θετικό έδαφος με μικρά ωστόσο κέρδη διαπραγματεύονται στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, με την αμερικανική αγορά να παραμένει σε τροχιά νέων ρεκόρ, στον απόηχο της διάσπασης του ορόσημου των 5.000 μονάδων από τον S&P 500 την Παρασκευή για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις κρίσιμων κρίσιμα μακροοικονομικών στοιχείων, τα οποία θα αξιοποιήσει η Fed για την χάραξη της νομισματικής της πολιτικής.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται την Δευτέρα κατά 137 μονάδες ή 0,36% και διαπραγματεύεται στις 38.809 μονάδες, όπως και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500, ο οποίος κινείται στα επίπεδα των 5.037 μονάδων, με άνοδο 0,22%. Παρόμοια εικόνα και για τον τεχνολογικό κλάδο, με τον δείκτη Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,32% στις 16.041 μονάδες.

Στο ταμπλό της συνεδρίασης, ράλι άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της Diamondback Energy, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της πετρελαϊκής Endeavor Energy έναντι 26 δισ. δολαρίων. Κέρδη 2,2% σημειώνει και η μετοχή της Walgreens, όπως και ο τίτλος της Intel (+2%)

Στον αντίποδα, απώλειες άνω του 1% καταγράφει η μετοχή της Salesforce, ενώ πτωτικά (-2%) κινείται και ο τίτλος της Hershey, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της μετοχής από την Morgan Stanley.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν στα «πράσινα» για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα -στο μεγαλύτερο σερί τους από τον Δεκέμβριο, ενώ ολοκλήρωσαν τη 14η θετική εβδομάδα στις τελευταίες 15. Ο S&P πρόσθεσε 1,4%, ο Nasdaq κέρδισε 2,3%, ενώ ο Dow έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος.

Σημειώνεται πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένονται οι ανακοινώσεις 61 εισηγμένων στον S&P 500 για τις επιδόσεις τους στο δ’ τρίμηνο, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι Lyft, Instacart, DoorDash, Kraft Heinz, Hasbro, AutoNation και Coca-Cola.

Ωστόσο, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν κυρίως τα νέα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Ιανουάριο, τα οποία θα καθορίσουν εν πολλοίς τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τους προσεχείς μήνες και τα οποία θα ανακοινωθούν την Τρίτη.

Παράλληλα, με προσοχή αναμένονται και τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την κατάσταση της αγοράς εργασίας, τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή που αναμένονται την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις ενάρξεις κατοικιών και τις τιμές παραγωγού.

Διαβάστε ακόμη: