Μέχρι πριν μερικά χρόνια γνωρίζαμε τα περιβόητα αμπέλια που καλλιεργούνταν στα Μεσόγεια Αττικής, σε Σπάτα, Κορωπί, Παιανία, Πικέρμι, Χαρβάτι και Μαρκόπουλο. Από εκεί έβγαινε και η πασίγνωστη ρετσίνα Μεσογείων.

Τώρα που αυτές οι καλλιέργειες λιγόστεψαν, εμφανίστηκαν τελευταία σε κάποια από αυτά τα μέρη νέες καλλιέργειες: φυτρώνουν ξαφνικά …κελεμπίες Αράβων Σείχηδων και Εμίρηδων που είναι μεν υπαρκτά πρόσωπα, αλλά τελικά είναι άφαντοι και χρησιμεύουν για να κονομάνε μερικοί επιτήδειοι!

Όπως μου λένε διαφορετικές πηγές μου, κάπου σε αυτά τα μέρη των Μεσογείων Αττικής έχει στηθεί από αετονύχη Ελληνα μυθομανή νταλαβεριτζή, ολόκληρη μηχανή «σίγουρης γνωριμίας» ανυποψίαστων ημεδαπών (που λέει και η Αστυνομία στις ανακοινώσεις της) με …ύψιστο και πολυχρονεμένο Άραβα εστεμμένο που κάθε φορά είναι διαφορετικός.

Πότε είναι ο Εμίρης του Ντουμπάι, πότε ο Σείχης του Κουβέιτ, πότε ο Σείχης του Αμπού Ντάμπι και πότε ο Εμίρης του Κατάρ.

Ο Ελληνας νταλαβεριτζής με καταγωγή από τη Βορειοδυτική Ελλάδα, έχει εγκατασταθεί σε ένα άδειο κτίριο κατασχεμένο από τις Τράπεζες (άγνωστο πώς το έχει οικειοποιηθεί) και ακολουθούμενος από ένα υποτακτικό, παριστάνει τον ιδρυτή μίας ανύπαρκτης αυτοκρατορίας!

Κάνει τα λεγόμενα «τζούφια» τηλεφωνήματα (δηλαδή μιλάει στο κινητό μόνος του ενώπιον τρίτων προσποιούμενος πως υπάρχει συνομιλητής στην άλλη άκρη της γραμμής) χειρονομώντας σε κάτι ακατάληπτα αραβικά ενώπιον των ανυποψίαστων «πελατών» του, φεύγει ξαφνικά από τις συναντήσεις και πάει στο δίπλα γραφείο λέγοντας «συγγνώμη, πρέπει να μιλήσω στο Μεγαλειότατο, έχουμε conference call» και εξαφανίζεται για 5-10 λεπτά πηγαίνοντας στην τουαλέτα (ναι, διασταυρωμένο και αυτό) και γενικώς πουλάει μούρη στους ημεδαπούς επενδυτές πως θα τους εξασφαλίσει κολοσσιαία κεφάλαια από τα Αραβικά κράτη που αναφέραμε.

Είχε μάλιστα το θράσος να εμφανίζει και χαλκευμένα e mail από υποτιθέμενο διευθυντή γραφείου Σεΐχη που αναφέρουν με την ένδειξη «TOP SECRET» (τρομάρα του!) το μυστικό πρόγραμμα μίας δήθεν επίσκεψης στην Ελλάδα.

Σε αυτή την υποτιθέμενη και μηδέποτε πραγματοποιούμενη επίσκεψη, ο …πολυχρονεμένος Εμίρης ή Σεΐχης ή οτιδήποτε άλλο, μεταξύ συνομιλιών με …Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Νίκο Δένδια και άλλους πολύ γνωστούς αξιωματούχους θα έβλεπε (λέει) και τους Έλληνες επενδυτές για να συνεταιριστεί μαζί τους με κοινή εταιρία!

Φυσικά λίγο πριν τα ραντεβού που δεν θα γίνουν ποτέ «διότι δυστυχώς ο Εμιρο-σείχης κόλλησε κορωνοϊό!», ο βραχύσωμος νταλαβεριτζής, ζητάει ένα ποσόν «για να δώσω στους παρατρεχάμενους του Εμίρη μας, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα» όπως λέει.

Η τιμή που ζητάει ξεκινά από 200.000 ευρώ (ο αθεόφοβος!) και μάλιστα μετρητά, αλλά συμβιβάζεται και με λιγότερα.

Μέχρι στιγμής την πετονιά την έχουν δαγκώσει στα σίγουρα, τουλάχιστον 4 συμπατριώτες μας ασχέτως αν δεν το καταγγέλλουν για ευνόητους λόγους (άλλωστε τα χρήματα που του έδωσαν είναι προφανώς μαύρα και αδήλωτα), ενώ σίγουρα υπάρχουν και άλλοι που δεν ομολογούν διότι απλώς την πάτησαν και το «καταπίνουν».

Πιο συνηθισμένος τομέας εξαπάτησης οι συνεταιρισμοί σε ΑΠΕ (κυρίως φωτοβολταϊκά) και ξενοδοχεία ανά την Επικράτεια που υποτίθεται θα αγόραζε ο Σεΐχης, αλλά και άλλοι κλάδοι πιο ανεβασμένοι σε κύρος.

Θα μου πείτε, ο νταλαβεριτζής έφαγε από μερικούς καλοπροαίρετους (ή ανόητους, όπως θέλετε) πάνω από ένα εκατομμύριο και τώρα δεν τον βρίσκουν, έ και τι έγινε; Εδώ στη δεκαετία του 50, δύο μάγκες από τα Κάτω Πετράλωνα πούλησαν σε αγαθιάρη Ελληνοαμερικανό την …Ακρόπολη (μάλιστα την Ακρόπολη!) για να την κάνει εστιατόριο πριν τους μπαγλαρώσει η Ασφάλεια.

Ας μην «τσίμπαγαν» λοιπόν οι επιχειρηματίες, θα μου πείτε.

Χμμμμ δεν είναι ακριβώς έτσι. Διότι ο βραχύσωμος νταλαβεριτζής επικαλείτο συχνά-πυκνά τα ονόματα κορυφαίων υπουργών λέγοντας «τους έχω, ώστε να λυθούν όλα τα θέματα γραφειοκρατίας αμέσως».

Χρησιμοποιούσε, εννοείται και με αυτούς τα «τζούφια» τηλεφωνήματα.

Επικαλείτο όμως συχνά πυκνά και το όνομα κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου αποκαλώντας τον μάλιστα με το μικρό του και λέγοντας «είμαι ο μόνος που μπορώ να του τηλεφωνήσω στις 2 τη νύχτα και να τον ξυπνήσω για ένα θέμα!»

Φυσικά είναι απόλυτα διασταυρωμένο πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο ούτε τον έχει δει ποτέ στη ζωή του ο νταλαβεριτζής, ούτε του έχει μιλήσει!

Είναι γνωστό επίσης πως ο κορυφαίος αυτός αξιωματούχος ενοχλείται σφόδρα, όταν χρησιμοποιούν το όνομά του, κάποιοι που δεν τους έχει δει και δεν τους έχει ακούσει ποτέ στη ζωή του.

Και πού να μάθει τι (υποτίθεται πως) του έλεγε ο νταλαβεριτζής μιλώντας στον αέρα στα «τζούφια» τηλεφωνήματα που του έκανε ενώπιον τρίτων. Θα ξανάπεφτε η κυρα Φροσύνη στη λίμνη, που λένε…