Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, πραγματοποιεί περιοδεία στην Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε τον Τοποτηρητή της Μουφτείας, Χεμσερή Νεζντέν.

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «η διαχρονική συνύπαρξη μουσουλμάνων και χριστιανών στην Θράκη, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα στον κόσμο και πρότυπο προς μίμηση και η Ελλάδα θα έπρεπε να το αξιοποιήσει αυτό με οικονομική ανάπτυξη και αποκέντρωση».

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμά μας για ανάπτυξη, για ισονομία, κοινωνική ειρήνη, για ειρήνη στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή μας και να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας οι οποίοι αυτή τη στιγμή πλήττονται από την ακρίβεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Εδώ στην Θράκη, πάνω από έναν αιώνα, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά, ειρηνικά. Έχουμε θρησκευτική ελευθερία, τα τζαμιά μας λειτουργούν κανονικά, η φωνή του μουεζίνη ακούγεται πέντε φορές την ημέρα από τα μεγάφωνα. Επίσης έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις αρχές, με τον Μητροπολίτη και το Υπουργείο Παιδείας», ανάφερε από την πλευρά του ο Τοποτηρητής της Μουφτείας.

Διαβάστε ακόμη: