Ο πρώην Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των Τεμπών.

Ο κ. Σπίρτζης, μιλώντας στην Ολομέλεια, ξεκαθάρισε: «Επιθυμώ να διερευνηθούν όλα τα έργα και οι διαγωνισμοί του υπουργείου από 2015 έως 2019 που υπηρέτησα. Θα ήθελα να δηλώσω ότι τάσσομαι υπέρ της συγκρότησης της επιτροπής και να ζητήσω απ’ όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Βουλή οφείλει να δει κάθε πτυχή της σύμβασης 717 και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

«Δεν αρκεί η σύσταση της εξεταστικής που συστάθηκε. Θέλω μια οριστική απάντηση στην προσπάθεια της ΝΔ με στόχο τη διάχυση πολιτικών ευθυνών και την καμπάνια “που είναι ο Σπίρτζης”» είπε και πρόσθεσε ότι πλέον δίνεται σε όλους η ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, εάν υπάρχουν ευθύνες τότε αυτές είναι δικές του και όχι του Αλέξη Τσίπρα ή της κυβέρνησης Τσίπρα. «Δεν επιθυμώ να στοχοποιηθεί το κόμμα ή η παράταξη». Μάλιστα, πρότεινε να ενεργοποιηθεί η διάταξη του Χ. Καστανίδη του 2011 για σύσταση τριμελούς επιτροπής ανώτατων δικαστικών, «γιατί έτσι η δικαιοσύνη θα συνδράμει στην ουσιαστική διερεύνηση των ευθυνών».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης ζήτησε να έχει την ίδια μεταχείριση που έχει κάθε πολίτης, δηλαδή να μην υπάρξει παραγραφή λόγω του νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

Διαβάστε ακόμη: