Η απόφαση του πρωθυπουργού να επιστραφούν οι μετοχές των δύο εταιρειών ύδρευσης, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο και στο υπουργείο Οικονομικών, είναι αλήθεια ότι άργησε, αλλά σαφώς και επικροτείται.

Γιατί, δεν είναι μόνο οι απανωτές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανέφεραν το ίδιο και δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Είναι και η συνολική αντίδραση των πολιτών, όλων των κομματικών αποχρώσεων, που δεν θέλουν να πωληθεί το νερό, αυτό το υπερπολύτιμο κοινωνικό αγαθό, σαν ένα οποιοδήποτε εμπορικό είδος.

Και φυσικά δεν θέλουν να πουν το νερό νεράκι, από τις αυξήσεις που θα επεδίωκε να κάνει ο κάθε ιδιώτης επενδυτής, αν περνούσαν οι εταιρείες στον εκτός Δημοσίου έλεγχο.

Θα μου πείτε, δεν είναι μία απόφαση, που λήφθηκε στο παρά κάτι των εκλογών, οπότε θα πρέπει να είμαστε… συγκρατημένοι; Ναι, πράγματι ελήφθη προ των εκλογών και έχει οσμή προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Σύμφωνοι. Αλλά, δεν παύει να είναι μία σωστή απόφαση και ως τέτοια πρέπει να κριθεί.

Τώρα, όσοι, εντός και εκτός χώρας, ετοιμάζονταν για να καταθέσουν προσφορές, όποτε θα δινόταν το πράσινο φως για την πώληση των ποσοστών που κατείχε το Υπερταμείο, μην ανησυχείτε, δεν θα μείνουν…ούτε άνεργοι, ούτε…άνυδροι επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα