Η Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας πως δεν θεωρεί πλέον εφικτό το στόχο των 25 εκατομμυρίων πωλήσεων εντός του οικονομικού έτους 2023. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναθεώρησε τις προσδοκίες της και περιμένει τελικά να πουλήσει 21 εκατομμύρια κονσόλες PS5, παρά τις μεγάλες προσφορές που έτρεχαν για αρκετούς μήνες εντός του 2023.

Μέσα στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, η Sony πούλησε 8.2 εκατομμύρια κονσόλες. Ο αριθμός είναι αρκετά αυξημένος σε σχέση με τις 6.3 εκατομμύρια πωλήσεις του PS5 το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, τα 8.2 εκατομμύρια είναι περίπου 1 εκατομμύριο κάτω από τις προσδοκίες της Sony, παρά την κυκλοφορία μεγάλων αποκλειστικών τίτλων, όπως το Marvel’s Spider-Man 2 και την κυκλοφορία του νέου μοντέλου PS5 Slim.

Μιλώντας για το μέλλον, ο senior vice president της Sony, Naomi Matsuoka, επισήμανε πως το PS5 πρόκειται να μπει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του και οι πωλήσεις του αναμένεται να αρχίσουν να μειώνονται από εδώ και στο εξής. «Ως εκ τούτου, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ της κερδοφορίας και των πωλήσεων. Για το λόγο αυτό, αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός πωλήσεων του PS5 hardware θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο οικονομικό έτος».
Η Sony πάντως φαίνεται να ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του PS5 Pro, μιας αναβαθμισμένης έκδοσης της κονσόλας με περισσότερη ισχύ και μένει να δούμε πως θα επηρεάσουν την πορεία των πωλήσεων, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις νέες πληροφορίες που μοιράστηκε η εταιρία για την νέα κονσόλα.

Χωρίς μεγάλα sequels μέχρι τον Μάρτιο του 2025

Σε ότι αφορά τις κυκλοφορίες παιχνιδιών ο ιαπωνικός κολοσσός ενημέρωσε τους επενδυτές του ότι δε θα υπάρξουν νέες κυκλοφορίες από μεγάλα υπάρχοντα franchises του PlayStation κατά τη διάρκεια του επόμενου οικονομικού έτους. Διευκρινίζοντας περεταίρω, η Sony ξεκαθάρισε πως αναφέρεται σε τίτλους αντίστοιχους των God of War: Ragnarok και Marvel Spider-Man 2.

Επομένως, μέχρι και τον Μάρτιο του 2025, δεν θα υπάρξει κάποιο νέο The Last of Us, Ghost of Tsushima, Horizon ή αντίστοιχο νέο παιχνίδι από μεγάλο IP του PlayStation ωστόσο, περιμένουμε νέα IPs σε αυτό το διάστημα, όπως το Concord, ή projects μικρότερης κλίμακας, όπως το remake του Until Dawn.

Διαβάστε ακόμη: