Δύο μητροκτονίες έγιναν μέσα σε ένα διάστημα μερικών ημερών σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, με θύματα δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τους γιους τους.

Θεσσαλονίκη: Τη σκότωσε ο ένας γιος, τη βρήκε ο άλλος

Ένας 50χρονος στη Νεάπολη στη Θεσσαλονίκη σκότωσε την 79χρονη μητέρα του, μέσα στο σπίτι όπου έμεναν μαζί. Μάλιστα, τη σορό της άτυχης γυναίκας βρήκε πέντε ημέρες μετά, μέσα στην μπανιέρα του σπιτιού και σε προχωρημένη σήψη, ο άλλος της γιος, 53 ετών.

Όπως προέκυψε, ο 50χρονος παρότι ομολόγησε την πράξη του, δεν θυμόταν απολύτως τίποτα από το έγκλημα που διέπραξε και έτσι ζητήθηκε με εισαγγελική παρέμβαση ο εγκλεισμός του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Δεν είχε καμία μνήμη ως προς το γιατί αλλά και το πότε διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Συγκεκριμένα, οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος της 79χρονης στην περιοχή της Νεάπολης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 50χρονος γιος της, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία ενώ λόγω των σοβαρών ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δράστης, όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρείο.

Πάντως, ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν οι γείτονες το κακό που συνέβη στο διαμέρισμα της οδού Αλ. Μπινιώρη. Όπως αναφέρουν, μητέρα και γιος είχαν προστριβές και μάλωναν. «Το Σάββατο μιλήσαμε και πήγαινε για ψώνια», ανέφερε γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας, συμπληρώνοντας πως «είχα να τη δω 4-5 μέρες. Νόμιζα ότι την πήρε ο μεγάλος γιος της».

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του μέχρι θανάτου

Το άλλο άγριο έγκλημα έγινε στο Ηράκλειο στην Κρήτη όπου ο γιος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του. Έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Χανιώπορτας. Γύρω στις 00.30, δράστης και θύμα φέρεται να είχαν λεκτικό επεισόδιο. Μάλιστα, γείτονες άκουσαν φωνές από την οικία της άτυχης ηλικιωμένης και έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι είχε συμβεί.

Τότε ήταν που αντίκρισαν τον γιο της 67χρονης μέσα στα αίματα και την άτυχη γυναίκα σε άθλια κατάσταση στο υπνοδωμάτιο με χτυπήματα, από ξύλινο όπως προέκυψε αντικείμενο, σε όλο της το σώμα και το κεφάλι. Όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η γυναίκα είχε ήδη εκπνεύσει.

Δράστης και θύμα έμεναν σε διαφορετικά σπίτια ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν το έγκλημα φέρεται να προηγήθηκε καβγάς του 42χρονου με τη σύζυγό του, με τον ίδιο να αποχωρεί από το σπίτι όπου διέμενε. Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν φέρεται να είχε προηγηθεί καταγεγραμμένο ενδοοικογενειακό επεισόδιο από τον 42χρονο σε βάρος της μητέρας του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ο 42χρονος έχει συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθεί αρμοδίως.