Ήταν μία καθημερινή εξέταση ρουτίνας, μέχρι την στιγμή που ο γιατρός της εντόπισε ένα εξόγκωμα στο λαιμό της. Όπως αποκάλυψε η ηθοποιός, στα 28 της χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς, χωρίς μάλιστα να έχει την παραμικρή ένδειξη.

Το βράδυ του Σαββάτου (21 Αυγούστου) η Σοφία Βεργκάρα συμπαρουσίαζε τον τηλεμαραθώνιο Stand Up for Cancer 2021. Εμφανώς συγκινημένη, η εντυπωσιακή ηθοποιός αποφάσισε να μιλήσει για τη δική της εμπειρία με τη νόσο, αφού είχε διαγνωστεί και η ίδια με καρκίνο του θυρεοειδούς όταν ήταν μόλις 28 ετών.

Η εξομολόγηση της Σοφία Βεργκάρα ήταν συγκλονιστική:

«Σε ηλικία 28 ετών κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ιατρικής επίσκεψης, ο γιατρός μου ψηλάφησε ένα κομμάτι στο λαιμό μου», θυμάται η Σοφία Βεργκάρα.

«Έκαναν πολλές εξετάσεις και μου είπαν τελικά ότι είχα καρκίνο του θυρεοειδούς. Όταν είσαι νέος και ακούς αυτή τη λέξη «καρκίνος», το μυαλό σου πηγαίνει σε τόσα πολλά μέρη, αλλά προσπάθησα να μην πανικοβληθώ».

Η Σοφία συνέχισε:

«Διάβασα κάθε βιβλίο και ανακάλυψα ό, τι μπορούσα γι’ αυτό. Ήμουν τυχερή που το διαγνώσαμε νωρίς και είχα την υποστήριξη των γιατρών μου και κυρίως της οικογένειάς μου».

Η Λατίνα καλλονή έχει μιλήσει ξανά στο παρελθόν για τη μάχη με τον καρκίνο, αποκαλύπτοντας ότι έπρεπε να αφαιρέσει τον θυρεοειδή της και ήταν σε θέση να αναρρώσει πλήρως.

Παίρνει ακόμη φάρμακα για την πρόληψη του υποθυρεοειδισμού.

«Έμαθα πολλά εκείνο το διάστημα, όχι μόνο για τον καρκίνο του θυρεοειδούς, αλλά έμαθα επίσης ότι σε περιόδους κρίσης, είμαστε καλύτερα μαζί», πρόσθεσε η Sofia.

Η καλλονή είχε μιλήσει ξανά για την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της το 2011 στην εκπομπή Nightline:

«Ήμουν πολύ νέα, και όταν σου λένε αυτή τη λέξη είσαι σε φάση “για τι πράγμα μιλάς”. Πάντα σκέφτεσαι τον θάνατο. Αυτό σκέφτεσαι μόνο όταν σου λένε πως έχεις καρκίνο, και είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό.

»Όταν έχεις μια ευθύνη, όπως ένα παιδί ή μια οικογένεια δεν μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια να πέσει σε κατάθλιψη», ανέφερε μεταξύ άλλων πριν από δέκα χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός.

https://www.youtube.com/watch?v=F1hyfvoiHZw