To συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα προγραμματίζεται να γίνει εντός του Νοεμβρίου, φαίνεται ότι θα αποτελέσει το πεδίο στο οποίο σχεδιάζει η εσωκομματική αντιπολίτευση να επιχειρήσει την αποδόμηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Αυτό διότι πολλοί εκ των εσωκομματικών αμφισβητιών του νέου προέδρου εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν την πλειοψηφία των συνέδρων και να επιβάλλουν έτσι στον Στέφανο Κασσελάκη τις πολιτικές που θα ακολουθήσει στο εξής.

Ουσιαστικά δηλαδή θα επιδιώξουν να «ακρωτηριάσουν» την νέα ηγεσία , ώστε να μην εφαρμόσει τον συνολικό σχεδιασμό της αλλά να την εγκλωβίσουν στις γραμμές τους.

Μέρος του σχεδίου η προσωρινή δήλωση …αδυναμίας της Έφης Αχτσιόγλου να συμμετάσχει στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , από όποια θέση η ίδια θα επέλεγε , όπως της πρότεινε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα ίδια πλαίσια αλλά με επιθετικότερη στάση η στάση των μελών της «Ομπρέλας».

Κάτι μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ περιέγραψε τον Στέφανο Κασσελάκη ο Νίκος Φίλης, «φυτευτό» από τον Αλέξη Τσίπρα τον θεωρεί ο πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης.

Η επιλογή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η μάχη για τον ΣΥΡΙΖΑ να δοθεί στο συνέδριο του Νοεμβρίου το οποίο και θα επιδιωχθεί να μην αναβληθεί , δείχνει ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τον Κασσελάκη και τις επιλογές του, αντιλαμβάνονται ότι θα αποβεί εις βάρος τους οποιαδήποτε αναβολή.

Ουσιαστικά θα επιδιώξουν να σύρουν τον νέο πρόεδρο σε συνέδριο πριν καλά – καλά συγκροτήσει τη δική του ομάδα κρούσης.

Υπό το βάρος αυτών των πιέσεων , οι επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι πολλές: Ή θα αποδεχθεί την πρόκληση ή θα επιχειρήσει αναβολή του συνεδρίου προκειμένου να ελέγξει την νέα κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Ίσως να επιχειρήσει να εξασφαλίσει και τα δύο στα δύο , αποδεχόμενος την πρόκληση.

Το ρίσκο σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται μικρό: Αν το συνέδριο φτάσει στο σημείο να αμφισβητήσει την πρόσφατη λαϊκή ετυμηγορία ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί εύκολα να το επικαλεστεί ως επιχείρημα και να προχωρήσει στην συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα πολύ ευρύτερου από τα όρια του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Αν διαθέτει την πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, θα το επιχειρήσει μέσα από τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως τότε μάλιστα θα έχει επιδείξει τις πρώτες του μικρές αλλά σημαντικές επιτυχίες: Οι δημοσκοπήσεις που από σήμερα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται ήδη δίνουν κάποιες ενδείξεις.

Παράλληλα τα πρώτα απτά δείγματα , θα φανούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου με τα αποτελέσματα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις για την στήριξη ορισμένων περιφερειαρχών και υποψήφιων δημάρχων που στηρίζει το κόμμα του, όπως έδειξε και χθες κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Κώστα Ζαχαριάδη για το δήμο Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: