H εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα απολύσει το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, περίπου 529 υπαλλήλους, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά περίπου 4% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία ανακοινώνει περικοπές θέσεων εργασίας. Ο τελευταίος μεγάλος γύρος περικοπών της εταιρείας ήταν τον Αύγουστο του 2022, όταν είχε απολύσει το 20% του προσωπικού, προχωρώντας παράλληλα σε επιχειρηματική αναδιάρθρωση.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα επιβαρυνθεί με χρεώσεις λόγω των απολύσεων από 55 έως 75 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή της ανακοίνωση. Η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που θα συνεχίσει τις περικοπές το 2024. Σχεδόν 24.000 εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας έχασαν τη δουλειά τους μόνο τον Ιανουάριο.

Ήδη αυτόν τον μήνα, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Okta και η Zoom έχουν απολύσει προσωπικό. Η μετοχή της Snap παραμένει κάτω από την τιμή του ντεμπούτου της και πολύ μακριά από το υψηλό του 2021, που ήταν περίπου 83 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: