Το Sky Sports αναφέρει ότι ο Λιούις Χάμιλτον με την Σερένα Γουίλιαμς φέρονται να «ψάχνονται» για την αγορά της Τσέλσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και η κάτοχος 23 τίτλων Grand Slam στο τένις φέρεται να σκέφτονται να βάλουν από δέκα εκατομμύρια λίρες στην προσπάθεια που κάνει ο Μάρτιν Μπρόουτον , ένας από τους ανθρώπους που έχουν βγει μπροστά για να αγοράσουν το κλαμπ του Λονδίνου από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο 74χρονος Άγγλος επιχειρηματίας σερ Μάρτιν Μπρόουτον είναι στη λίστα με τους υποψήφιους αγοραστές της Τσέλσι και εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις με άλλους επιχειρηματίες και όχι προκειμένου να τον υποστηρίξουν στην πρότασή του για την αγορά των «μπλε», με τις ευλογίες της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Μπρόουτον, πρώην πρόεδρος της British Airways και της Λίβερπουλ, είναι δηλωμένος οπαδός της Τσέλσι, και κατάφερε να γλιτώσει τους «κόκκινους» από τη χρεοκοπία το 2010, σε μια δικαστική διαμάχη, ενώ συνέδραμε στη μεταβίβαση της Λίβερπουλ, στους τρέχοντες ιδιοκτήτες της.

Το Sky News ισχυρίζεται επίσης ότι ο Χάμιλτον θα «διαδραμάτιζε επίσημο ρόλο στις μελλοντικές προσπάθειες της Τσέλσι να προωθήσει τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη», εάν η προσφορά του Μπρόου καταλήξει να είναι επιτυχής.

Η «Serena Ventures», το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της σταρ του τένις, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα μια επένδυση στην Opensponsorship. Πρόκειται για  μια νεοσύστατη εταιρεία αθλητικής τεχνολογίας με έδρα τη Βρετανία. Ενώ, ο Χάμιλτον έχει υποστηρίξει μια σειρά από start-up εταιρείες, όπως η Zapp, η εφαρμογή ταχείας παράδοσης ειδών παντοπωλείου με έδρα το Λονδίνο.

«Απροσδόκητη» χαρακτηρίζεται η εμπλοκή τους στα «κοινά» της Τσέλσι μιας και ο Λιούις Χάμιλτον είναι οπαδός της Άρσεναλ. Τόσο ο Χάμιλτον όμως, όσο και η Γουίλιαμς βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε συζητήσεις με την επενδυτική ομάδα στην οποία ηγείται ο Μπρόουτον.