Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100,3», δήλωσε ότι «η κλιματική κρίση φέρνει ανατροπές στις ζωές όλων μας και απαιτεί να εναρμονιστούμε με τις νέες ανάγκες».

Ο κ. Σκέρτσος τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια νέα κανονικότητα και να φέρουμε το ελληνικό δημόσιο στην σημερινή εποχή».

Ερωτηθείς για τις καταστροφές στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία, ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι ήδη κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και των κέντρων υγείας  πηγαίνουν πόρτα- πόρτα στους πολίτες.

«Στόχος είναι να μετασχηματίσουμε τις δομές δημοσίας υγείας ώστε να πηγαίνουν σε κάθε χωριό, στους ηλικιωμένους,  και να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας όπως γίνεται στην Θεσσαλία αυτή την στιγμή», επισήμανε ο Άκης Σκέρτσος.

Ακόμη, ανάφερε ότι γίνονται προσπάθειες στα σχολεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες να έχουν τηλεκπαίδευση από την επόμενη εβδομάδα και επισήμανε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις αύριο από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα θα γίνει μια νέα καταγραφή στο τρόπο που θα πρέπει λειτουργούν τα αρδευτικά και αντιπλημμυρικά έργα στον θεσσαλικό κάμπο.

Σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκέρτσος σχολίασε ότι «η ανανέωση δεν μπορεί να μοιάζει με αναπαλαίωση. Χρειαζόμαστε  σοβαρή, σύγχρονη και εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση γιατί είναι καλό για την  δημοκρατία και για την κυβέρνηση», ενώ σημείωσε ότι «είναι αναγκαίο για τον ΣΥΡΙΖΑ να ανασυγκροτηθεί».

Διαβάστε ακόμη: