Simone Ashley: Από τη Σρι Λάνκα στο Bridgerton. Μετά από τόσες συζητήσεις επί συζητήσεων για την τεράστια επιτυχία που σημειώνει το Bridgerton στο Netflix, η 2η σεζόν δε θα μπορούσε παρά να είναι ενισχυμένη καταλλήλως. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία στα χρονικά της πλατφόρμας streaming (από άποψη θεάσεων) ακολουθεί την πλοκή της σειράς μυθιστορημάτων της Julia Quinn, οπότε κάθε σεζόν αντιστοιχεί και σε ένα βιβλίο.

Simone Ashley

Μοιάζει βγαλμένο από το σενάριο του Bridgerton, αλλά η Simone Ashley εκπαιδεύτηκε από μικρή στο κλασικό τραγούδι, στην όπερα και το πιάνο. Η οικογένειά της μετακόμισε αργότερα στο Μπίκονσφιλντ και εκείνη φοίτησε στο Redroofs Theatre School, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην υποκριτική στο Arts Educational School στο Λονδίνο.

Παρόλο που μεγάλωσε σε μία οικογένεια ακαδημαϊκών, από πολύ μικρή είχε καλλιτεχνικές τάσεις και κατάλαβε ότι θα ήθελε να κάνει κάτι δημιουργικό. Η παραδοσιακή ινδική οικογένειά της Simone Ashley είχε κάποιους ενδοιασμούς για την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. Ταυτόχρονα όμως, ο πατέρας της και η αγάπη του για τη μουσική, το σινεμά και τη φωτογραφία την ενέπνευσαν να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο.

Ποια είναι η Kate Sharma

Την ιδανική πρωταγωνίστρια βρήκε στο πρόσωπο της Simon Ashley (Sex Education, Because the Night), η οποία πρόκειται να υποδυθεί το νέο αντικείμενο του πόθου του Anthony, ονόματι Kate Sharma. Άρτι αφιχθείσα από το Λονδίνο, η Kate είναι μία έξυπνη, ισχυρογνώμων νέα γυναίκα που δεν ανέχεται τους βλάκες και δε χαρίζει κάστανα σε κανέναν, άρα ούτε και στον Anthony.  Στην πράξη πάντως, και στη 2η σεζόν είναι ευδιάκριτη και πάλι, η πρόθεση των παραγωγών να προσπεράσουν τα υπάρχοντα φυλετικά στερεότυπα, ακόμη και μέσω του σεναρίου. Η Kate Sharma (Sheffield στο βιβλίο) και η οικογένειά της κατάγονται από την Ινδία στο πλαίσιο ενός επαναπροσδιοριζόμενου, πολυφυλετικού κόσμου της λονδρέζικης υψηλής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Θυμίζουμε ότι στην 1η σεζόν γνωρίσαμε ήδη τρεις μαύρους πρωταγωνιστές: Το Δούκα του Hastings (Regé-Jean Page), τη Lady Danbury (Adjoa Andoh) αλλά και τη βασίλισσα Charlotte (Golda Rosheuvel).


Οπότε, μετά τους Regé-Jean Page and Phoebe Dynevor, το νέο κεντρικό ζευγάρι της σειράς είναι οι Bailey και Ahsley που φιλοδοξούν να συνεχίσουν την επιτυχία των πρώτων. Η Simone Ashley θεωρείται από τις ανερχόμενες ηθοποιούς που γνωρίσαμε κυρίως εξαιτίας του Netflix και μάλιστα ήταν σίγουρο πως η πλατφόρμα αργά ή γρήγορα θα φρόντιζε να την αξιοποιήσει σε κάποιο άλλο πρότζεκτ, όπως και έγινε δηλαδή. H 25χρονη ηθοποιός μέχρι στιγμής είναι περισσότερο γνωστή από το ρόλο της “κακιάς” Olivia στο Sex Education, ενώ έχει πάρει μέρος και στα The Sister, A Working Mom’s Nightmare, Casualty, Pokémon Detective Pikachu, Broadchurch.

Από το Sex Education στο Bridgerton

Έκανε το ντεμπούτο της στο σινεμά το 2018 στις -όχι και τόσο γνωστές- ταινίες Boogie Man και Kill Ben Lyk, ενώ είχε μικρούς ρόλους σε διάφορες σειρές, μεταξύ αυτών και στο Broadchurch. Το big break όμως, ήρθε το 2019 με τον ρόλο της Olivia Hanan στο Sex Education. H Olivia είναι μέλος των “Untouchables”, της δημοφιλούς, κακιάς παρέας του σχολείου, που όσο τους γνωρίζουμε όμως, τους συμπαθούμε όλο και περισσότερο.


Ο ρόλος της αρχικά ήταν πολύ μικρός και όταν της δόθηκε το σενάριο δεν είχε καμία περιγραφή για τον χαρακτήρα της. Για να μπορέσει να καταλάβει την ηρωίδα της, όπως έχει δηλώσει, συζήτησε αρκετά με τους σεναριογράφους της σειράς, είδε πολλές ταινίες του John Hughes και αγόρασε πολλές τσίχλες ώστε να κάνει το μάσημα τσίχλας το χαρακτηριστικό της, κάτι που άρεσε στους δημιουργούς και το κράτησαν.