Ο Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως η υποψηφιότητα του κ. Χαρδαλιά ανακοινώθηκε χθες με μία λιτή ανακοίνωση που γνωστοποιούσε πως «με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς».

Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανάφερε: «Πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. (…) Προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

«Η προσφορά του Γιώργου Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην Αυτοδιοίκηση είναι σημαντική. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας είχε γίνει σχετική συζήτηση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, χωρίς, όμως, τότε να είχε προχωρήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις, ωστόσο, τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, καθώς πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό με 11 χρόνια θητεία ως δήμαρχος Βύρωνα.

Διαβάστε ακόμη: