Και επίσημα πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, μετά από σχετική απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της γαλάζιας παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά το οριστικό, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ρήγμα στις σχέσεις ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Γιώργο Πατούλη, ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα (31/07) και επισήμως ότι το επίσημο «χρίσμα» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής παίρνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πώς φτάσαμε στη στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά

Σημειώνεται ότι η επιλογή του Νίκου Χαρδαλιά ήρθε λίγες μέρες μετά το «μοιραίο» χορό του περιφερειάρχη Αττικής στο Ζάππειο, που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επαφή μεταξύ Περιφερειάρχη και πρωθυπουργού δεν υπήρξε, αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα την επεδίωκε.

Όταν είδε το φως της δημοσιότητας το βίντεο με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, σε εκδήλωση στο Ζάππειο την Πέμπτη, την ώρα που η χώρα έδινε μάχη με πολλαπλά πύρινα μέτωπα, έντονη ήταν η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από την πρώτη στιγμή, «γαλάζια» στελέχη διεμήνυαν πως όλα είναι ανοιχτά αναφορικά με τη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Αττικής, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο τραπέζι έπεσαν τα ονόματα του Νίκου Χαρδαλιά και του Γιώργου Παπανικολάου. Επίσης, τηλεφωνικά βολιδοσκοπήθηκε ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος απέρριψε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ανοιχτό παραμένει εάν ο νυν περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παραμένει στην εκλογική κούρσα των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Ο ίδιος συναντήθηκε με την ομάδα του συνδυασμού του, ενώ κύκλοι του περιφερειάρχη ανέφεραν: «Η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Διαβάστε ακόμη: