SilverSqueeze ή αλλιώς Short the Bankers: Μετά τη Gamestop, η Main Street βάζει στο μάτι το μεγάλο βραβείο, τα πολύτιμα μέταλλα. Στα δύο έχει κοπεί η αγορά, με την τιμή του φυσικού μέταλλου να αποσχίζεται από το “χάρτινο”. Πως το υποτιμημένο αλλά… τίμιο ασήμι απειλεί να ταράξει συθέμελα τράπεζες και παγκόσμια οικονομία. 

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης (από την εφημερίδα Axia News 6-7 Φεβρουαρίου)

Καθώς ξεφουσκώνει το φαινόμενο GameStop, και τα χρηματιστήρια επιστρέφουν στην «κανονικότητα», ένα είναι το πιο καυτό θέμα στις πιάτσες των αγορών αυτή τη στιγμή. Ασήμι, ο χρυσός των φτωχών.

«Ζουλήξτε το ασήμι» ή αλλιώς #SilverSqueeze είναι η κυρίαρχη τάση σε μίντια, Twitter και τα διάφορα φόρουμ όπου βρίσκει καταφύγιο πλέον το διαδικτυακό «τρομοκρατικό» κίνημα που γέννησε το διαβόητο πλέον wallstreetbets. Αυτό που ξεκίνησε ως ανέλπιστη προσπάθεια μερικοί φουκαράδες, εκμεταλλευόμενοι τη δικτύωση των σόσιαλ μίντια, να βγάλουν κανά φράγκο μέσα από συντονισμένη «επίθεση» σε μετοχές, έχει πλέον εξελιχθεί σε γενικευμένη εξέγερση της φτωχής «πλέμπας», της λεγόμενης Main Street, κατά της Wall Street και του μεγάλου κεφαλαίου.

Και αυτή τη φορά το έπαθλο δε θα είναι μόνο μερικά γρήγορα πλούτη, ή η ηθική ικανοποίηση της «ανατίναξης» μερικών hedge fund δισεκατομμυρίων και η ακόλουθη δόξα από τα ΜΜΕ. Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων είναι κυριολεκτικά «όλα τα λεφτά», το μοναδικό πραγματικό απόθεμα πλούτου σε έναν κόσμο όπου η αξία του πληθωρισμένου χάρτινου χρήματος έχει εκφυλιστεί εντελώς.

Εάν όμως γίνει Short Squeeze στο ασήμι, δε μιλάμε απλώς για ένα γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή σε μερικούς «αυτιστικούς» redditors και να γκρεμίσει μερικά funds (άντε και να σκιάξει λίγο τη Wall Street), αλλά για ΤΟ μοναδικό γεγονός που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ίσως ακούγεται απίθανο. Ρεαλιστικά μιλώντας, είναι σχεδόν αδύνατον να τα βάλει κανείς με το πιο απόρθητο φρούριο του πλανήτη.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Η… προκήρυξη των WSB πριν την υποτιθέμενη επίθεση (αν έγινε από αυτούς δηλαδή…)

Νομίζατε ότι το Bitcoin χειραγωγείται; Δοκιμάστε το ασήμι…

Η αγορά μετάλλων είναι με διαφορά η πιο χειραγωγημένη αγορά του κόσμου. Νομίσματα, μετοχές και κρύπτο ωχριούν μπροστά στο καλά φυλαγμένο κοινό μυστικό των τραπεζών, που είναι η συστηματική πίεση (suppression) των τιμών χρυσού και ασημιού. Η αντίστοιχη αγορά του επίσης πολύτιμου παλλάδιου για παράδειγμα, δεν ενδιαφέρει εξίσου κι έτσι ξεφεύγει από τη σφαίρα επιρροής των τραπεζών, και απόδειξη αυτού αποτελεί το πρόσφατο ράλι που έκανε το παλλάδιο πιο ακριβό από τον χρυσό.

Επί δεκαετίες οι μεγάλοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι κρατούν σκοπίμως χαμηλά τις τιμές χρυσού και ασημιού, προκειμένου να μπορούν να ελέγχουν αυτά τα υπερπολύτιμα assets. Ίσως ακούγεται παράδοξο ή και συνωμοσιολογικό. Στην πραγματικότητα, η εξήγηση είναι πολύ απλή. Αν ένα asset είναι φθηνό, τότε ελέγχεται (και άρα χειραγωγείται) ευκολότερα. Ιδιαίτερα το ασήμι, όπως συμφωνούν όλοι οι κορυφαίοι του χώρου πχ. BullionStar, θεωρείται σημαντικά πιο υποτιμημένο από τον χρυσό, και γι’ αυτό έχει τραβήξει την προσοχή της Main Street.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Το πετυχημένο σκίτσο για τη χειραγώγηση στο ασήμι σε βάρος του μικροεπενδυτή, του πάντα καυστικού Garrison

Έχει ξαναγίνει SilverSqueeze? Ναι, την «Ασημένια Πέμπτη»

Ιστορικά, μόνο μία φορά έχει αποπειραθεί «επίθεση» στο ασήμι, η οποία έμεινε γνωστή ως «Silver Thursday» (Ασημένια Πέμπτη). Στις 27 Μαρτίου 1980, τρία αδέρφια γνωστοί ως Hunt Brothers, γόνοι δισεκατομμυριούχων πετρελαιάδων, κατάφεραν να πλευρίσουν την αγορά φυσικού ασημιού (το κανονικό μέταλλο, όχι συμβόλαια) και έφτασαν να κατέχουν έως και το 1/3 της παγκόσμιας προσφοράς bullion, εκτοξεύοντας κατά 720% την τιμή της ουγγιάς από τα 6 σχεδόν στα 50 δολάρια!

Ωστόσο παρενέβη το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων COMEX (του ομίλου CME) και επέβαλε τον εξοντωτικό έκτακτο κανόνα «Silver Rule 7», ο οποίος απαιτούσε υψηλό collateral (εχέγγυο) για on margin αγορές, που βλάπτει ιδιαίτερα όσους έχουν δανειστεί για να αγοράσουν. Στην ουσία τα αδέρφια έπαιξαν τίμια με τους κανόνες, και μόλις το σύστημα συνειδητοποίησε πως χάνει στο ίδιο του το παιχνίδι, τους άλλαξε.

Οι αδερφοί Hunt χρεοκόπησαν λίγο αργότερα, αφού εν μέσω προστίμων και δανεισμού εξαναγκάστηκαν σε ρευστοποίηση πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις τους, και καθώς ο πανικός οδήγησε σε πτώση έως και 50% των τιμών ασημιού, τα πολύτιμα εμπορεύματα επέστρεψαν και μάλιστα φθηνά στα χέρια των «νόμιμων κατόχων» τους.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Επιτρέπεται να παίξεις, απαγορεύεται να κερδίσεις

Το δίδαγμα είναι πως μπορείς να παίξεις, αλλά δεν επιτρέπεται να κερδίσεις, όχι στο παιχνίδι τους… Ίσως και να είχε προκληθεί καταστροφικό ντόμινο στο οικονομικό σύστημα εκείνη την ημέρα αν είχαν κερδίσει οι Hunt, όπως είχαν εκμυστηρευτεί πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αφού πολλές τράπεζες και χρηματιστηριακές της Wall Street ήταν σοβαρά εκτεθειμένες στην αγορά εμπορευμάτων.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα, αφού όπως φημολογείται 8 στις 10 μεγάλες τράπεζες του πλανήτη έχουν σορτ θέσεις στο ασήμι.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Αν με μια επιτυχημένη συντονισμένη επίθεση (ή αλλεπάλληλες) έσπαγε αυτό το τείχος από σορτ, θα απαιτούνταν τρισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθούν οι θέσεις χρηματοπιστωτικών ομίλων και επενδυτικών funds. Λίμαν Μπράδερς (Lehman Brothers) είπατε;

Υποθετικά μιλώντας, αν «ζουληχτούν» τα σορτ (short squeeze) στο ασήμι, η τρέχουσα τιμή του από 27δολ/ουγγιά θα εκτοξευθεί πάνω από τα $125 όπως εκτιμούν οι ειδικοί του χώρου, προκαλώντας χάος στις αγορές. Το τραπεζικό σύστημα θα έτριζε συθέμελα και κάποιοι μεγάλοι θα «πονούσαν» όπως δεν πόνεσαν ποτέ. Ενδεχομένως να πυροδοτηθεί και η επόμενη παγκόσμια κρίση ή όλο αυτό να αποτελέσει αφορμή για ένα ακόμη Great Reset στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Ρεαλιστικά μιλώντας, είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι το τραπεζικό καρτέλ (διότι περί καρτέλ πρόκειται) έχει φροντίσει δεκαετίες τώρα να στήσει το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να μη χάνει. Όσο πιο πολύ πιέζεται μάλιστα, τόσο περισσότερο «αυτορυθμίζεται» προκειμένου να καλύψει τυχόν τρωτά σημεία, όπως συνέβη την Ασημένια Πέμπτη.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Τότε και τώρα: Είμαστε στην αρχή ενός μεγάλου SilverSqueeze;

Ένα δυνατό SilverSqueeze θα έστελνε το ασήμι πάνω από τα $500!

Μόνο η JP Morgan Chase για παράδειγμα κατέχει 200 εκατομμύρια ουγγιές ασήμι! Ό,τι θέλουν κάνουν, είναι ασύλληπτη η πίεση. Υπάρχει ωστόσο τρόπος, χρειάζεται συντονισμένη πολιορκία για να πέσει ένα κάστρο. Έχουν ήδη λάβει το «μήνυμα», και γι’ αυτό θα ρίξουν ό,τι όπλα έχουν στη μάχη.

Χρόνια τώρα, από όταν ήταν 13δολ/ουγγιά, τονίζω πως το ασήμι είναι εξαιρετικά υποτιμημένο και πρόκειται να σκάσει, προσφέροντας αποδόσεις που θα ζηλεύει ακόμη και το Bitcoin. Έτσι και χάσουν τον έλεγχο οι τραπεζίτες, θα δούμε χρυσό και ασήμι πολύ πιο κοντά στην «αληθινή» εσωτερική τους αξία. Ίσως στα $10.000 και $500 αντίστοιχα (κι αυτές είναι οι ήπιες προβλέψεις ε), καθώς υποστηρίζουν πολλοί αναλυτές του χώρου, όπως ο μετρ του είδους Peter Brandt.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Μόνο η JPM κατέχει 200 εκατ. ουγγιές ασήμι!

Σκοτεινές όσο και συναρπαστικές οι εποχές που ζούμε, αναμφίβολα, και σύντομα με την επέλαση των κρυπτονομισμάτων και την επίσημη καθιέρωση των CBDC (ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών) πρόκειται να αλλάξουν όλα. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν το Bitcoin να γίνεται ο νέος χρυσός, να καθιερώνεται ως το απόλυτο Store of Value (μέσο αποθήκευσης αξίας). Μεταξύ αυτών και το ίδιο το οικονομικό σύστημα, που έχει βαλθεί να μας πείσει μέσω των mainstream μίντια για το νέο του αφήγημα.

Βέβαια στην πραγματικότητα προσπαθεί να μας «απαλλάξει» (ως άλλοι Ριχάρδοι) από τα ασημικά μας σε προνομιακή κιόλας τιμή, ώστε να σπεύσουμε σε ένα φουσκωμένο κι αντικειμενικά αποτυχημένο (ως μέσο συναλλαγής) asset με ημερομηνία λήξης

Γιατί οι τράπεζες καίγονται να ελέγξουν το ασήμι

Εάν πραγματικά τους ενδιέφερε το Bitcoin όπως πιστεύουν οι απανταχού maximalists (αυτοί κι αν έχουν χειραγωγηθεί), θα είχαν κάνει τα πάντα προκειμένου να το ελέγξουν, και πιστέψτε με, έχουν τους τρόπους.

Ίσως είναι ήδη έρμαιο των ορέξεων της Wall Street για την ακρίβεια, αν αναλογιστεί κανείς την χάρτινη απάτη που εκτελείται με το ανεξέλεγκτο «τύπωμα» ψηφιακών δολαρίων του stablecoin Tether μέσω του οποίου τροφοδοτήθηκε και η πρόσφατη άνοδος του Bitcoin. Τα συμβόλαια futures κλπ που εξέδωσε άλλωστε η CME ακριβώς αυτόν τον σκοπό είχαν, να κατακλύσουν την αγορά με «χάρτινα» Bitcoin στα οποία σπεύδουν οι νέοι επενδυτές. Για κάθε ένα CFD και IOU που τυπώνεται, το πραγματικό Bitcoin (αυτό που οραματίστηκε ο Σατόσι) χάνει, και κερδίζουν οι τραπεζίτες.

Το Bitcoin έχει καταντήσει μια βαλβίδα «εκτόνωσης» της Wall Street, ένα μέσο διοχέτευσης του άπειρου «φθηνού» χρήματος που τυπώνει η Fed, ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ με σκοπό να αποπροσανατολίσει το επενδυτικά άπειρο κοινό καθώς το πραγματικό μαγικό κόλπο εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του, και δεν είναι άλλο από τη μεταφορά του πραγματικού πλούτου, όπως μέταλλα, γη και άλλα πολύτιμα assets στα άπληστα χέρια των τραπεζιτών, οι οποίοι όπως πάντα τοποθετούνται έξυπνα εν όψει του επόμενου χρηματιστηριακού κραχ και της γενικότερης επανεκκίνησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει και για άλλα πολλά υποσχόμενα κρυπτονομίσματα με ρεαλιστική εφαρμογή στο οικονομικό σύστημα που διαμορφώνεται, όπως ETH, XRP, DASH, NEXO, ZAP κ.α.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Και λίγη Τεχνική Ανάλυση: Το μεγαλύτερο C&H (bullish pattern) στην ιστορία, ανήκει στο ασήμι… Η δεκαετία αυτή αναμένεται να φέρει μεγάλες αποδόσεις

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Eyes on the prize

Όπως και να έχει, τράπεζες και κυβερνήσεις δεν καίγονται ακόμη να περιορίσουν το Bitcoin (ακόμη και να το απαγορεύσουν μπορούν, περισσότερα σε μελλοντικό άρθρο). Έχουν σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν αυτή τη στιγμή, καθώς «ξυπνά» η Main Street που συνειδητοποίησε τι είναι ικανή να κάνει, εφόσον συσπειρωθεί. Όλη η προσοχή των bankers είναι αυτή τη στιγμή στραμμένη στα μέταλλα και συγκεκριμένα στο ασήμι, στα μοναδικά πραγματικά αποθέματα πλούτου του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις (όπως Κίνα, Ινδία, Ρωσία) «φορτώνουν» αθόρυβα και έξυπνα τα θησαυροφυλάκια τους, με πολλές πιο αδύναμες χώρες να ζητούν επαναπατρισμό χρυσού και να τρώνε επιδεικτικά «άκυρο». Όποιος ελέγχει χρυσό και ασήμι, ελέγχει τον πλούτο της Γης. Δεν έχει σημασία αν βαδίζουμε στην αμιγώς ψηφιακή εποχή. Ο γραφών είναι ένας από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων που έγραψε σε ελληνικά mainstream μίντια για την επέλασή τους. Ωστόσο το κλειδί είναι και θα είναι πάντα τα μέταλλα.

Διότι η παραμικρή διατάραξη των λεπτών ισορροπιών που τόσο περίτεχνα διαμορφώνουν οι τραπεζίτες σε αυτήν την αγορά όλες αυτές τις δεκαετίες, θα σήμαινε ακόμη και κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως το γνωρίζουμε. Γι’ αυτό και πασχίζουν με κάθε τρόπο να μη χάσουν τον έλεγχο των μετάλλων. Και ο έλεγχος περνάει μέσα από το bullion, δηλαδή το πραγματικό μέταλλο σε φυσική μορφή. Δε θέλουν με τίποτα η «πλέμπα» να κατέχει bullion.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Αν θέλετε μέταλλα, αγοράστε μέταλλα, όχι κ@λοχαρτα…

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν κατακλύσει την αγορά με χαρτάκια. Με IOU (I Owe You) και συμβόλαια «ισάξια» του χρυσού/ασημιού. Στην πραγματικότητα δεν είναι ισάξια. Είναι χαρτιά τουαλέτας… Εάν κλατάρει το σύστημα, δεν κάνουν για τίποτα. Μόνο το φυσικό μέταλλο είναι πάντα ανταλλάξιμο και κατέχει εσωτερική αξία (intrinsic value). Γι’ αυτό και τελευταία έχουν «στερέψει» τα ανταλλακτήρια από bullion.

Την περασμένη Δευτέρα το ασήμι δέχθηκε συντονισμένη επίθεση για πρώτη φορά μετά την Ασημένια Πέμπτη, πραγματοποιώντας ασύλληπτο ημερήσιο ράλι που έφτασε το +11%. Τέτοια νούμερα για την αγορά μετάλλων (που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια) παραπέμπουν φυσιολογικά σε συνθήκες πολέμου…

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Υπάρχουν βέβαια φήμες πως πίσω από το «pump» δεν κρύβονταν η συμμορία των wallstreetbets, αλλά το ίδιο το σύστημα, που μέσω της Citadel εκμεταλλεύτηκε το αφήγημα των «φτωχών εναντίον πλουσίων» προκειμένου να οργανώσει ένα καλοστημένο πλασματικό SilverSqueeze.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Γιατί να το κάνει αυτό; Ούτως ώστε εν μέρει να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από εύκολους στόχους όπως GameStop. Αλλά κυρίως ώστε η COMEX να έχει την πολυπόθητη αφορμή να επέμβει επιβάλλοντας για άλλη μια φορά κανόνες που θα θωρακίσουν το σύστημα ενάντια σε οποιαδήποτε πραγματική απόπειρα της Main Street να “καταλάβει” τη Wall Street (το λεγόμενο «occupy Wall St»).

Όπερ και εγένετο. Η CME αύξησε τα margin (αυτά που χρεοκόπησαν τους Hunt Brothers) κατά 18%, αποσυνδέοντας ακόμη περισσότερο την πραγματική αγορά φυσικού μετάλλου από τη… χάρτινη, και οδηγώντας εκ νέου σε πτώση των τιμών.

Με «καπέλο» αγοράζεις τη φυσική ουγγιά

Ο λόγος; Για άλλη μια φορά να αποτρέψει τον κόσμο από τα να αγοράζει πραγματικό μέταλλο, που όπως εξηγήσαμε είναι και ο μοναδικός τρόπος να απειληθεί το σύστημα. Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή τη στιγμή ένα ασημένιο νόμισμα American Silver Eagle μίας ουγγιάς, πωλείται πάνω από $40, την ώρα που το ασήμι διαπραγματεύεται στα 27δολ/ουγγιά! Με άλλα λόγια, αν αγοράσεις 10 ουγγιές ασήμι σε νομίσματα, πληρώνεις τεράστια υπεραξία έναντι ενός «ισάξιου» συμβολαίου 10 ουγγιών. Σε κλέβουν κανονικά δηλαδή.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πολλά ανταλλακτήρια, μεταξύ των οποίων και η BullionVault που είναι κορυφαία, έχουν βάλει περιορισμούς στις ελάχιστες ποσότητες που bullion μπορεί να παραγγείλει κάποιος. Δηλαδή αν θες να έρθει στο σπίτι σου ασήμι, θα πρέπει να παραγγείλεις τουλάχιστον 1κιλό (που κοστίζει περίπου 800€), και γενικά όσο πιο μικρή ποσότητα, τόσο πιο ασύμφορο. Σε χρυσοχόους και μαύρη αγορά δε, σε «καπελώνουν» ακόμη περισσότερο.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να αποθαρρύνεται ο μέσος μικρός επενδυτής από το να αγοράσει φυσικό μέταλλο, και έτσι περιορίζεται στα συμβόλαια, ή στην καλύτερη στο να του φυλάνε το bullion οι ίδιοι οι brokers, κρατώντας προμήθεια. Όμως και πάλι αν δεν κρατάς στα χέρια σου τον πλούτο, ουσιαστικά δε σου ανήκει. Είναι ακριβώς το ίδιο που ισχύει και στα κρυπτονομίσματα (not your keys, not your coin), γι’ αυτό και υπάρχει τέτοια συσχέτιση στις δύο αγορές.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Λυπούμαστε, αλλά “ΚΛΕΙΣΑΜΕ”…

Γιατί οι τράπεζες κρατάνε χαμηλά τις τιμές (suppress);

Όσο λοιπόν το παιχνίδι παίζεται με «χαρτάκια», τόσο πιο εύκολο είναι για τις τράπεζες να χειραγωγούν την αγορά. Παράλληλα όπως είπαμε, αυτό είναι ακόμη ευκολότερο όσο πιο χαμηλά κρατάνε την τιμή. Ο λόγος είναι απλός. Το σορτάρισμα δουλεύει καλύτερα, όταν το Float (κυκλοφορούντες μετοχές/assets) είναι μεγάλο κι επαρκές, ώστε να καλύπτει το Short Interest.

Διότι αυτός που σορτάρει, χρειάζεται να δανειστεί μετοχές προκειμένου να τις πουλήσει, κι επαναγοράσει μετά κρατώντας το κέρδος. Αν δεν υπάρχουν αρκετές σε κυκλοφορία, είναι εκτεθειμένος σε short squeeze, εφόσον υπάρξει μια ισχυρή αγοραστική δύναμη που θα πιέσει απότομα τις τιμές, και θα εξαναγκάσει τον σορταρισμένο σε liquidation και απώλειες. Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση της GME, όπου το heavily shorted hedge fund της Melvin Capital είχε το εξωφρενικά υψηλό Short Interest 155% επί του float. Ο οδοστρωτήρας του wallstreetbets έσπασε με άνεση τα σορτ, και η τιμή εκτινάχθηκε.

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Η απόσχιση της αγοράς φυσικού/χάρτινου μετάλλου

Πόσο εφικτό είναι ένα SilverSqueeze;

Αντίστοιχα, στο ασήμι, ένα Squeeze είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι όσο σορτ κι αν είναι οι τράπεζες που θέλουν να κρατάνε χαμηλά τις τιμές, πάντα έχουν κάλυψη, χάρη στα αμέτρητα «χάρτινα» μέταλλα που είναι δήθεν ισάξια του bullion. Το float δηλαδή είναι τεράστιο, παρότι πλασματικό.

Αν όμως, έπειτα από στενή πολιορκία, άρχιζαν να σπάνε τα τείχη των σορτ, τότε θα γινόμασταν μάρτυρες ενός θεαματικού καταστροφικού ντόμινο που θα έκανε τις τράπεζες να τρέχουν και να μη φθάνουν… Διότι για κάθε ουγγιά που θα έχαναν από τα χέρια τους, θα χανόταν εκθετικά ο έλεγχος, δεδομένου ότι οι αγοραστές δε θα πουλούσαν, θα έκαναν δηλαδή πιστό hold μετά. Κάθε ουγγιά bullion που περνάει στη Main Street καθιστά ακόμη πιο ευάλωτη σε επόμενο short squeeze τη Wall Street, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην παγκόσμια οικονομία. Γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη βάση στο ασήμι, διότι δεν είναι τυχαίο το ότι έχει στραφεί όλη η προσοχή πάνω του αυτή τη στιγμή…

Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για επένδυση, παρόλο που κατά τον γράφοντα, τα πολύτιμα μέταλλα αποτελούν εξαιρετικά σοφή επένδυση. Ιδιαίτερα εν όψει της επικείμενης παγκόσμιας κρίσης και των τεκτονικών αλλαγών που συμβαίνουν στο οικονομικό σύστημα, καθώς το χάρτινο πληθωρισμένο χρήμα φτάνει στη δύση του…

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Η εικόνα της αγοράς σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Ασήμι: Το ΜΕΓΑΛΟ Short Squeeze που μπορεί να ρίξει το σύστημα

Μπορεί η πρώτη απόπειρα SilverSqueeze να μην έκανε σημαντική ζημιά στα “τείχη”, ωστόσο οι μετοχές των miners είναι σημαντικά κερδισμένες. Πολλοί αναμένουν ROI (απόδοση) της τάξεως του 5-10x σε miners!