Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Μετά το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο οδηγεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ευβοίας τους δυο ψαράδες για να δικαστούν για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ο συνήγορος υπεράσπισης των δυο κατηγορούμενων τους ανακοίνωσε ότι παραιτείται για προσωπικούς λόγους.

Ο κ. Δημήτρης Καρβέλης μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε ότι: «Ανέφερα χθες στους δυο ψαράδες ότι παραιτούμαι από την υπεράσπισή τους για προσωπικούς λόγους. Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι τα δυο αδέλφια δεν έχουν καμία σχέση με ανθρωποκτονία και θα αθωωθούν».

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη οι δυο κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα εντός 30 ημερών να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των δύο ψαράδων

Την υπεράσπιση των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη ανέλαβε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρεται πως «οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται κατηγορηματικά τη σε βάρος τους κατηγορία και παρά τη σοβαρότητα της κατηγορίας εκρίθη μέχρι σήμερα, αλλά και δια του παραπεμπτικού βουλεύματος, ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι.

Οι δυο κατηγορούμενοι είναι δύο βιοπαλαιστές ψαράδες με απόλυτη διαχρονικά εκτίμηση από την τοπική κοινωνία της Ερέτριας και των γύρω περιοχών και είναι δύο αξιαγάπητοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες με τέσσερα παιδιά».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Σήφης Βαλυράκης δέχθηκε επίθεση από τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, μεταξύ Πεζονησίου και Αγίας Τριάδας, ενώ ήταν στο φουσκωτό του σκάφος.

Κατά το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες αφού παρεμπόδισαν την πορεία του ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το αλιευτικό τους γύρω από το φουσκωτό στο οποίο βρίσκονταν ο Σήφης Βαλυράκης, διαπληκτίστηκαν έντονα μαζί του και στη συνέχεια τον χτύπησαν με τη χρήση ξύλινου κονταριού στο πάνω μέρος του κορμιού του τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει χωρίς τη θέλησή του στη θάλασσα ενδιάμεσα των σκαφών να βρει τραγικό θάνατο εγκλωβισμένος ουσιαστικά ανάμεσα στις προπέλες των δύο σκαφών.

 

Διαβάστε ακόμη: