Οι μετοχές της Siemens Energy σημείωσαν άλμα 12% αφού η εταιρεία αύξησε τις προοπτικές της για το έτος και δήλωσε ότι θα μειώσει τις θέσεις εργασίας και την παραγωγή στην προβληματική της επιχείρηση ανεμογεννητριών.

Η γερμανική εταιρεία βλέπει τώρα τα συγκρίσιμα έσοδα να αυξάνονται έως και 12% αυτό το οικονομικό έτος, από ένα πιθανό υψηλό 7%, δήλωσε την Τετάρτη.

Τα μέτρα για τη μονάδα Gamesa στοχεύουν στην επιχείρηση χερσαίων ανεμογεννητριών, όπου οι αγώνες ήταν πιο έντονοι, επιδεινούμενοι από το υψηλό κόστος που έχει οδηγήσει τον κλάδο στο κόκκινο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας στην Gamesa, η οποία απασχολεί περίπου 26.000 άτομα. Η Siemens Energy στοχεύει τελικά σε διψήφιες αποδόσεις στη μονάδα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές για να επικεντρωθεί κυρίως στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

«Δεν θα υπερασπιστούμε κάθε αγορά, ιδίως τη χερσαία, όπου δεν βλέπουμε μεσοπρόθεσμα κέρδη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Christian Bruch σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg. «Πρόκειται για εστίαση και επιλεκτικότητα».

Η τιμή της μετοχής της Siemens Energy έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Οκτώβριο, όταν οι απώλειες από τα βαθιά τεχνικά προβλήματα με μια νέα γενιά τουρμπίνων Gamesa απείλησαν τελικά να καταβροχθίσουν τις κερδοφόρες μονάδες παραγωγής δικτύου και φυσικού αερίου της εταιρείας, αναγκάζοντας μια κυβερνητική συμφωνία για τη στήριξη των οικονομικών της.

Η Siemens Energy ανακοίνωσε επίσης κέρδη για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών και δήλωσε ότι αναμένει ελεύθερες ταμειακές ροές προ φόρων έως και 1 δισ. ευρώ (1,1 δισ. δολάρια), από αρνητικό 1 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Διαβάστε ακόμη: