Η Uniqlo, που ανήκει στον όμιλο εταιρειών Fast Retailing, κινήθηκε νομικά εναντίον της Shein στην Ιαπωνία, κατηγορώντας την κινεζική εταιρεία λιανικής πώλησης ότι αντέγραψε τη δημοφιλή Round Mini Shoulder bag της.

Οι οντότητες που διαχειρίζονται το εμπορικό σήμα Shein πρέπει να σταματήσουν αμέσως τις πωλήσεις των «προϊόντων απομίμησης» και να προχωρήσουν σε αποζημιώσεις, ανέφερε η Fast Retailing σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η τσάντα, η οποία πωλείται για περίπου 1.500 γιεν (10 δολάρια) στην Ιαπωνία, έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία, με την Uniqlo να προειδοποιεί τους καταναλωτές για απομιμήσεις και παρόμοια προϊόντα που πωλούνται στο διαδίκτυο.

Η Fast Retailing «ενώνει τις δυνάμεις» της με την ανταγωνίστρια Hennes & Mauritz (H&M) που μηνύει τη Shein για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ, όπου η δικαστική διαμάζη έχει ξεκινήσει ήδη  από το 2021.

Εκπρόσωποι της Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα και εδρεύει πλέον στη Σιγκαπούρη, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αιτήματα του Bloomberg για σχολιασμό. Η Uniqlo κατέθεσε την αγωγή κατά των Roadget Business , Fashion Choice και Shein Japan στις 28 Δεκεμβρίου σε περιφερειακό δικαστήριο του Τόκιο.

«Η εταιρεία κατέθεσε αυτή την αγωγή επειδή διαπίστωσε ότι η μορφή των προϊόντων απομίμησης που πωλούνται από την Shein μοιάζει πολύ με εκείνη του δικού της προϊόντος», ανέφερε η Fast Retailing στην ανακοίνωσή της. «Η πώληση των προϊόντων απομίμησης από τη Shein υπονομεύει σημαντικά το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης των πελατών στην ποιότητα της μάρκας Uniqlo και των προϊόντων της».

Διαβάστε ακόμη: