Όπως σάς έχουμε ξαναγράψει η δεύτερη θέση στην Κεντροαριστερά είναι ακόμα ανοιχτή.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν αυτό που σας είχαμε τονίσει ότι όλα είναι ανοικτά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μία κόντρα που θα μας απασχολήσει μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Η δημοσκόπηση της Prorata δείχνει αυτό που λέγαμε, ότι το ΠΑΣΟΚ κινείται με καλύτερο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου από τον ΣΥΡΙΖΑ και με αναγωγή επί των εγκύρων και πάλι προηγείται.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ κινείται από 10.9% έως 15.1% και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 9.9% έως 14%.

Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση, γι’ αυτό και βλέπουμε μία συνεχή κόντρα μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο τελευταίος έκανε ανοίγματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργούς και ο Νίκος Ανδρουλάκης αισθάνεται επισφαλής.

Όμως, όπως φαίνεται οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια είναι πιο δυνατοί από του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ουσιαστικά διαλυμένοι.

Επίσης, η γενικευμένη αποχή ευνοεί τα κόμματα που έχουν συντονισμένες τοπικές οργανώσεις.

Το ΠΑΣΟΚ έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως όταν έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές, ότι διαθέτει δίκτυο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τις τοπικές του, οι μισές έχουν πάει στη Νέα Αριστερά – που η πρόβλεψή μας είναι ότι θα μπει μέσα στην ευρωβουλή.

Αυτό που θα συμβεί μετά τις εκλογές επίσης, θα προκαλέσει σύγκρουση στα εσωτερικά των κομμάτων.

Οι δελφίνοι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί αυτή τη στιγμή να μην κινούνται για να μην πιστωθούν την εσωστρέφεια, όμως, μετά τις εκλογές θα βγουν έξω και θα μιλήσουν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει και άλλη πίστωση χρόνου, όμως, αν δεν πετύχει ένα ασφαλές αποτέλεσμα, η σύγκρουση είναι αναμενόμενη.

Πάντως, θα είναι και μία προσωπική ήττα ένα χαμηλό ποσοστό όταν στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για 20%+.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, αν πιάσει ένα καλό ποσοστό ακόμα και τρίτος να είναι, ο Ανδρουλάκης δεν θα μπορέσει να αμφισβητηθεί.

Θα έχει να δώσει επιχειρήματα και σε κάθε περίπτωση εάν γίνει συνέδριο δύσκολα θα χάσει το κόμμα.

Μην ξεχνάμε ο Ανδρουλάκης νίκησε τον Παπανδρέου, στέλνει τον άλλον Παπανδρέου στην ευρωβουλή όπως και τον Γιάννη Μανιάτη που είναι επίσης ένας πόλος μέσα στο κόμμα.

Διαβάστε ακόμη: