Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ σεξιστικό άρθρο της Wall Street Journal, που αποκαλεί την Τζιλ Μπάιντεν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και αμφισβητεί το δικαίωμά της να χρησιμοποιεί τον όρο «Δρ.» πριν από το όνομά της. Το άρθρο της συντηρητικής εφημερίδας φέρει την υπογραφή του Τζόσεφ Επσταϊν, πρώην καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Northwestern, ο οποίος γράφει ότι θέλει να δώσει «μερικές συμβουλές» στην νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Ο αρθρογράφος αποκαλεί την Μπάιντεν με την άκρως προσβλητική για οποιονδήποτε ενήλικα λέξη «kiddo» (υποτιμητική αλλαγή της λέξης «kid», που σημαίνει «παιδί»), η οποία είναι εμφανές ότι χρησιμοποιείται για να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Στη συνέχεια, ο ίδιος λέει ότι η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί το «Δρ.» πριν από το όνομά της, τίτλος που αποδίδεται σε όσους έχουν πτυχίο ντοκτορά και χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ. Η Τζιλ Μπάιντεν είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Η επόμενη πρώτη κυρία απάντησε μέσω του Twitter, γράφοντας: «Μαζί, θα χτίσουμε έναν κόσμο όπου θα γιορτάζονται αντί να υποβιβάζονται, τα επιτεύγματα των θυγατέρων μας».

Το Σαββατοκύριακο πάντως, οι επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας και του αρθρογράφου προήρθαν από πολλές πλευρές, γυναικείες οργανώσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, τα πανεπιστήμια τόσο της Μπάιντεν όσο και του Επσταϊν, καθώς και την πρώην Πρώτη Κυρία, Μισέλ Ομπάμα, που την υπερασπίστηκε στο Facebook λέγοντας ότι «μας αμφισβητούν εκείνοι που επιλέγουν την αδυναμία της γελοιοποίησης από την δύναμη του σεβασμού».