Ο Σεργκέι Λαβρόφ υποδέχθηκε σήμερα (21/07) στη Μόσχα, τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Πίτερ Σιγιάρτο και στο πρώτο του σχόλιο, επεσήμανε ότι «η Ρωσία θα λάβει υπόψη το αίτημα της Ουγγαρίας για αύξηση των αγορών φυσικού αερίου».

Η Ουγγαρία, κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατηρεί στενούς δεσμούς με τη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, αντιτασσόμενη στα σχέδια της Ένωσης για περιορισμό της εξάρτησης από τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες και τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Σεργκέι Λαβρόφ: «Πλέον, οι επιδιώξεις μας δεν περιορίζονται μονάχα στο Ντονμπάς»

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ισχυρίσθηκε χθες (20/07) ότι οι γεωγραφικοί στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία «δεν περιορίζονται πια, στο Ντονμπάς, αλλά περιλαμβάνουν αριθμό άλλων εδαφών».

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε ότι οι στόχοι της Ρωσίας θα επεκταθούν ακόμη περισσότερο, εάν η Δύση παραδώσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο.

«Τώρα, η γεωγραφία είναι διαφορετική. Δεν είναι μόνο οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, αλλά και οι περιοχές της Χερσώνας, της Ζαπορίζια και μία σειρά από άλλα εδάφη.

Η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, με σταθερό και ανυποχώρητο τρόπο», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ σε συνέντευξη στο πρακτορείο RIA–Novosti.

Όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αρνηθεί ότι υπήρχε πρόθεση να καταληφθούν ουκρανικά εδάφη, τονίζοντας ότι στόχος ήταν η «αποστρατιωτικοποίηση» και η «αποναζιστικοποίηση» της χώρας, ισχυρισμό τον οποίο απέρριψαν το Κίεβο και η Δύση, ως «πρόσχημα για έναν επεκτατικό πόλεμο».