Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας συναντήθηκε σήμερα (22/06) με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών, Πίτερ Σιγιάρτο.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ουγγαρίας στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο, το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας και ανάπτυξης.

Οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, για τη διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικών ενεργειακών προμηθειών.

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και τα μέτρα για την απρόσκοπτη τροφοδοσία με φυσικό αέριο.

Ανέφερε ότι «στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, συζητήσαμε την ανάγκη απεξάρτησης των δύο χωρών από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τα μέτρα που έχουμε λάβει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε μία κρίσιμη ιστορικά συγκυρία, ενισχύουμε τις διμερείς συνεργασίες, προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια.

Η στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης, αποτελεί τη μοναδική λύση για να θωρακίσουμε την ήπειρό μας και να προστατέψουμε τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Νωρίτερα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε υποδεχθεί τον κ. Σιγιάρτο, συνομιλώντας για τα ευρωπαϊκά θέματα και την ενέργεια, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.