Η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή της μεγαλύτερης ρόδας λούνα παρκ στον κόσμο, η οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσει να συμβολίσει τη μελλοντική ενοποίηση του κορεατικού λαού.

Η κατασκευή, η οποία σχεδιάζεται για το πάρκο Haneul στην πρωτεύουσα της Σεούλκαι ονομάζεται Seoul Ring, βρίσκεται στα σκαριά εδώ και λίγο καιρό, αλλά μια τοποθεσία για τη θέση του επιλέχθηκε μόλις πρόσφατα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Μητροπολιτικής Κυβέρνησης της Σεούλ που ανακοινώνει την τοποθεσία του έργου, «Το Haneul Park θεωρείται ένα σημαντικό μέρος για τον συμβολισμό του ως πύλη προς τη Σεούλ και την ενοποιημένη Κορέα και ως τοποθεσία γεωγραφικά κοντά στη Βόρεια Κορέα που δείχνει την αρμονία και την επανένωση των Κορεάτικη φυλή».

Η τοποθεσία επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν το κέντρο της Σεούλ, καθώς και τον ποταμό Hangang και τα βουνά Namsan και Bukhansan. Το πάρκο είναι επίσης η τοποθεσία ενός παλιού δημοτικού χώρου υγειονομικής ταφής, ο οποίος βοηθά στη σύνδεση και στον στόχο της περιβαλλοντικής αρμονίας.

Το Seoul Ring θα είναι μια εγκατάσταση ψυχαγωγίας

Το Seoul Ring θα αποκλίνει από την παραδοσιακή ακτινωτή δομή της ρόδας του λούνα παρκ και θα χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογία και τεχνικές για να δημιουργήσει ένα φουτουριστικό σχέδιο χωρίς ακτίνες.

«Η πόλη συμβουλεύτηκε εγχώριους και διεθνείς ειδικούς στην αρχιτεκτονική και τη μηχανική για να διασφαλίσει την ασφάλεια της κατασκευής και τη δομική ακεραιότητα του χωρίς ακτίνες σχεδίασης του δακτυλίου της Σεούλ», ανέφερε σε σχετικό δελτίο τύπου ο δήμος. «Η πόλη σχεδιάζει να συμπληρώσει και να αναπτύξει πιο προοδευτικά και δημιουργικά σχέδια σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα».

Το Seoul Ring θα είναι μια εγκατάσταση ψυχαγωγίας, αλλά η πόλη σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τον χώρο ως πολιτιστικό συγκρότημα για το νησί Nanjido, το οποίο κάποτε στέγαζε ένα βουνό απορριμμάτων από την πόλη, ύψους σχεδόν 100 μέτρων και εκτεινόμενο σε σχεδόν 2.800.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το πάρκο είναι ένα από τα πολλά στην πρώην τοποθεσία του ΧΥΤΑ και η πόλη σχεδιάζει να ενσωματώσει το νέο ορόσημο σε μελλοντικές εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Διαβάστε περισσότερα