Σενάρια ανασχηματισμού έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην πολιτική πιάτσα κατά τις τελευταίες μέρες καθώς η «στροφή στο κέντρο» που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός αλλά και η συνολική αίσθηση που διαμορφώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές εντός του 2022, αλλά θα εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης, οδηγούν σε συνειρμούς ανακατέματος του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου μέσα από συγκεκριμένες «διορθωτικές» κινήσεις και προσθήκες να «φρεσκαριστεί» και να αποκτήσει νέα δυναμική με ορίζοντα 12 μηνών!

Ως γνωστόν ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται, όπως το έχει αποδείξει στην πράξη, σε δομικές αλλαγές, αλλά προτιμά μεμονωμένες και στοχευμένες πολιτικές αποφάσεις.

Υπό αυτή την έννοια, στο βαθμό που η σεναριολογία επιβεβαιωθεί, οι αλλαγές προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα είναι περισσότερες από 4-5, ενώ μετά βεβαιότητας η στροφή στον μεσαίο χώρο προϋποθέτει τουλάχιστον 2 πρόσωπα σε υπουργικές καρέκλες, τα οποία να προέρχονται από το χώρο του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας!

Σε απλά λόγια πρώην προβεβλημένοι ΠΑΣΟΚΟΙ, (Σημιτικοί ή Βενιζελικοί) όπως για παράδειγμα ο Γ. Μανιάτης που ακούγεται πολύ για το χώρο της Ενέργειας ή και επώνυμα στελέχη από την Δράση και κυρίως το Ποτάμι!

Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως στον βαθμό που πραγματοποιηθούν κυβερνητικές αλλαγές αυτές πρωτίστως θα αφορούν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης!

Για το Εσωτερικών ακούγεται πολύ έντονα η συγχώνευση του με το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής όπου δικαιολογημένα «παίζει» όσον αφορά τον κεντρικό ρόλο, το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος προέρχεται ούτως ή άλλως από τον μεσαίο χώρο, είναι επιτυχημένος, ενώ παράλληλα θα ηγηθεί της προεκλογικής καμπάνιας!

Αλλαγές επίσης θα υπάρξουν εξαιτίας της καραμπόλας που θα προκληθεί από τυχόν μετακινήσεις, όπως για παράδειγμα του Αδωνι Γεωργιάδη στο Υπ. Ναυτιλίας όπως ακούγεται, μολονότι ο Γ. Πλακιωτάκης θεωρείτο μέχρι πρότινος ως άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου!