Η αγορά, ακόμα και σήμερα, που η πλευρά Φέσσα έχει αποκτήσει πάνω από το 12% του Φουρλή, δεν μπορεί να αντιληφθεί πως βρέθηκε ο συντηρητικός κατά βάση πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ σε έναν όμιλο που αναπτύσσει πολυσχιδείς μεν δραστηριότητες, αλλά δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις επενδυτικές – χρηματιστηριακές προσδοκίες.
Πηγές που έχουν πρόσβαση στην πλευρά Φέσσα, αναφέρουν ότι, μετά την διεξοδική ανάλυση των δραστηριοτήτων του Φουρλή, πείστηκε ότι «εδώ υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης».
Παράλληλα, όμως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Θεόδωρος Φέσσας, διείδε ότι «υπάρχει μεγάλη πολυδιάσπαση και νέα ανοίγματα που δεν αφήνουν τα παλιά να ωριμάσουν», πολιτική, η οποία κατά την άποψή του στοιχίζει στον όμιλο Φουρλή και του αφαιρεί την απαραίτητη συνεκτικότητα που απαιτεί η λειτουργία και η σταθερή ανάπτυξη του, που θα του αποφέρει και τα ανάλογα κέρδη.
Μάλιστα, όπως λέγεται, τις απόψεις του αυτές τις έχει θέσει υπόψη του Βασίλη Φουρλή και της διοικητικής του ομάδας, πριν καν ξεκινήσει να αγοράζει μετοχές της εταιρείας του. Η πλευρά Φουρλή, θεώρησε και θεωρεί ότι η απόκτηση ενός Έλληνα συνεταίρου και ταυτόχρονα εν δυνάμει στρατηγικού επενδυτή, που διαθέτει πολυετή εμπειρία στο εγχώριο επιχειρείν και φυσικά ικανή οικονομική θέση, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση σε όσα σχεδίαζε.
Αν οι πληροφορίες αυτές αληθεύουν, τότε επιβεβαιωνονται όσοι θεωρούν ότι οι δύο επιχειρηματίες έχουν κοινό όραμα για το μέλλον, που δεν είναι άλλο από το νοικοκύρεμα όλων των δραστηριοτήτων του Φουρλή, με κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων και διακοπή ορισμένων συνεργασιών που δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα οφέλη.
Απώτερος στόχος των δύο επιχειρηματιών, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι η προσέλκυση και ενός ξένου επενδυτή, ώστε το μετοχικό σχήμα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και ο οποίος θα διαθέτει ειτε ισχυρή κεφαλαιακή βάση είτε παραγωγική είτε και τα δύο. Μάλιστα λέγεται ότι έχει ανατεθεί σε ξένο σύμβουλο η σύνταξη ενός business plan, όπως και η βολιδοσκόπηση ξένων ενδιαφερομένων για συνεργασία.
Τέλος, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, δεν υπήρξε ούτε υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις των δύο επιχειρηματιών, πολλώ δε μάλλον που οι συζητήσεις τους για την πορεία του Φουρλή, «πάνε πολύ μακριά», με ότι κι αν αυτό σημαίνει.
Διαβάστε ακόμη:
- Αυτή είναι η λίστα με τους 18 influencers που πιάστηκαν στα δίχτυα της Επιτροπής Παιγνίων
- Η κρυφή ατζέντα Ρούμπιο στην Αθήνα: GSI, F-35, βάσεις και νέα εξοπλιστικά
- Το ξενοδοχείο ημιδιαμονής που έγινε σύμβουλος υπουργείων με αναθέσεις 900.000 ευρώ
- Υπόθεση Καμπούρη: Ηλιάδη, Κελεκίδου, Αδαμαντίδης, Χριστοδουλόπουλος εμφανίζονταν ως ασφαλισμένοι
