Μαθαίνω ότι, όπως με πληροφορούν πηγές εκ των έσω, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και παράλληλα θα εκφωνήσει λόγο στο Κογκρέσο, θα συνοδεύεται ex officio από τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια και Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο τέτοιου επιπέδου εθιμοτυπικών συναντήσεων και δεδομένης της συγκυρίας με την γεωπολιτική κρίση στην Ανατολική Ευρώπη και την εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία!

Ωστόσο ο πρωθυπουργός – όπως επισημαίνουν έγκυροι κύκλο- αποφάσισε να πάρει μαζί του άλλους δύο προβεβλημένους υπουργούς: τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και την υπουργό Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως.

Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται μόνο με τους συγκεκριμένους δύο υπουργούς πέραν του βάσει της συνάντησης πρωτοκόλλου, έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία, ειδικά όσον αφορά την ενεργό παρουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη! Γιατί η συμμετοχή της κυρίας Κεραμέως συνδέεται με την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας ηγέτης στην Βοστώνη όπου θα μεταβεί σε μεγάλα και διάσημα πανεπιστήμια!

Η παρουσία Πιερρακάκη όμως έχει μία πιο βαθιά πολιτική σημειολογία ενόψει των εξελίξεων του μέλλοντος, καθώς αναδεικνύει τον δημοφιλή και επιτυχημένο υπουργό, ως πρόσωπο αιχμής, το οποίο επιλέγει ο πρωθυπουργός να τον συνοδεύσει σε ένα ταξίδι μείζονος σημασίας!

Και η παρουσία του αυτή, δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον Πλανητάρχη, προοιωνίζει τον παρεμβατικό του ρόλο σε κόμμα και κυβέρνηση σε μια μακρά προεκλογική περίοδο, που μπορεί να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, ίσως όμως – το πιθανότερο- και τον Απρίλιο – Μάιο του 2023, με την ολοκλήρωση της τετραετίας!

Ταυτοχρόνως το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να τον συνοδεύσει ο Κυριάκος Πιερρακάκης, που ως γνωστόν θα ηγηθεί της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΔ και θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας, τον αναδεικνύει – και τον φέρνει κοντά- όσον αφορά τον Αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος φέρεται να έδωσε την συγκατάθεση του για την παρουσία του χαρισματικού υπουργού και κατά πληροφορίες τρέφει μεγάλη εκτίμηση για το έργο, την προσωπικότητα και τις δυνατότητες του…