Σε υψηλά 2 ετών ενισχύονται οι αγορές Ασίας- Ειρηνικού την Πέμπτη, με οδηγό των κερδών τον ιαπωνικό Nikkei 225, ενώ και οι κινεζικές αγορές διεύρυναν τα κέρδη τους, στον απόηχο των μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε η PBOC.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei  σημείωσε άνοδο 2,12%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix ενισχύθηκε 1,65%, καθώς η Τράπεζα της Ιαπωνίας δημοσίευσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας διεύρυνε το σερί του για έβδομη ημέρα, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών, αφού το Πεκίνο παρουσίασε μια σειρά μέτρων οικονομικής τόνωσης την Τρίτη.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,91%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Στήριξη στις τράπεζες

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο να διοχετεύσει κεφάλαια έως και 1 τρισ. γουάν (142,39 δις. δολάρια) στις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες, για να αυξήσει την ικανότητά τους να στηρίξουν την προβληματική οικονομία.

Οι επενδυτές είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι το μπαράζ των μέτρων θα βάλει τέλος στην πτώση των κινεζικών μετοχών, με προσδοκίες ότι θα ακολουθήσει περισσότερη δημοσιονομική στήριξη.

Η επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αποτελούσε σημαντικό βαρίδι για τις ασιατικές μετοχές και μια ουσιαστική ανάκαμψη ως αποτέλεσμα της πολιτικής στήριξης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των κερδών σε ολόκληρη την περιοχή.