Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρουσίασαν διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης παρά την πρόσφατη αστάθεια στις τράπεζες της περιοχής.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε οριακά μεταξύ περιορισμένων απωλειών και κερδών μετά την ανακοίνωση στη 1:15 μ.μ. ώρα Λονδίνου, βρέθηκε οριακά χαμηλότερα κατά 0,3% λίγο περισσότερο από μία ώρα αργότερα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται περί τις 14808.83 μονάδες αυξημένος κατά 0,50%, ο γαλλικός CAC40 στις 6953.13 αυξημένος κατά 0,97% και ο FTSE 100 στις 7360.53 αυξημένος κατά 0,22%.

Οι κεντρικοί δείκτες στις αγορές στα νότια τις Ευρώπης κινούνται στα ίδια επίπεδα με τον IBEX 35 Idx να κερδίζει 0,37% και τον κεντρικό δείκτη FTSE MIB στο Μιλάνο να διαπραγματεύεται αυξημένος κατά περίπου 0,18%.

Οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες είχαν καταγράψει άνοδο 2,6% λίγο μετά το άνοιγμα των χρηματιστηριακών αγορών το πρωί της Πέμπτης, είχαν επίσης ασταθή διαπραγμάτευση προτού υποχωρήσουν σε απώλειες της τάξεως του 0,8%.

Οι μετοχές της Credit Suisse περιόρισαν ελαφρά τα κέρδη τους και σημείωσαν άνοδο 14% καθώς οι επενδυτές πήραν ανάσα μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας ότι θα παράσχει ένα backstop ρευστότητας στην δοκιμαζόμενη τράπεζα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ ανέφερε ότι παρακολουθεί τις «τρέχουσες εντάσεις στην αγορά» και ότι θα παράσχει στήριξη ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ζώνης του ευρώ εάν χρειαστεί.

«Ο τραπεζικός τομέας της ζώνης του ευρώ είναι ανθεκτικός, με ισχυρές θέσεις κεφαλαίου και ρευστότητας», προστίθεται.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύτηκαν χαμηλότερα την Πέμπτη, αλλά αντιστάθμισαν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες καθώς προχωρούσε διαπραγμάτευση, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν χαμηλότερα.

Διαβάστε περισσότερα